Η εγκυμοσύνη “σκοτώνει “τον έρωτα; Παράλληλα με τις συνέπειες αυτές η νεαρή μητέρα σκέπτεται και τις αντιδράσεις ενός συζύγου, που την αγαπούσε με μια άλλη εμφάνιση πιο λεπτή και χαριτωμένη.

Ο φόβος ότι θα τον απογοητεύσει γιατί δεν θα μπορεί να ξαναβρεί στην εμφάνιση της, μετά τον τοκετό, τη γυναίκα εκείνη που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε, είναι κάτι που όχι απλά την αγχώνει αλλά την καταβάλει και ψυχολογικά.

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις αλήθειες αυτές. Η συμπαράσταση από πλευράς του συζύγου είναι πολύτιμη. Εν τούτοις είναι δυνατό, και αυτό εξαρτάται από την ίδια τη γυναίκα, όχι μόνον να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες συνέπειες του τοκετού, χωρίς κανένα φόβο ασχήμιας ή βλάβης, αλλά και να πετύχει να γίνει πιο όμορφη και δροσερή.

Αρκεί να λάβει τις αναγκαίες προφυλάξεις από την αρχή της εγκυμοσύνης, ώστε να μη προλάβουν, να κερδίσουν έδαφος από την αμέλεια της, οι κίνδυνοι που την απειλούν.

Η εγκυμοσύνη “σκοτώνει “τον έρωτα;

Όπως μια γυναίκα ενδιαφέρεται ιατρικώς, το ίδιο πρέπει να ενδιαφέρεται και αισθητικώς για την εγκυμοσύνη της. Το αξίζει και είναι δικαίωμα της. Η μητρότητα δεν πρέπει να εξαφανίζει τη θηλυκότητα της γυναίκας και να την καταρρακώνει ψυχολογικά.

Πολλές έγκυοι γυναίκες διαπιστώνουν πως η διάθεσή τους για έρωτα μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, πολλές βρίσκουν ότι το να κάνουν έρωτα δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς το σώμα τους μεγαλώνει. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να διατηρήσετε τα κανάλια επικοινωνίας σχετικά με τη σεξουαλική σας σχέση. Μιλήστε για άλλους τρόπους ικανοποίησης – χάδια, φιλιά και απλή σωματική επαφή. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικές ερωτικές στάσεις για να βρείτε αυτή που σας βολεύει περισσότερο.

Ακόμη, πολλές γυναίκες χάνουν τη διάθεσή τους για έρωτα προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους, λόγω είτε του επικείμενου τοκετού είτε της επικείμενης μητρότητας.