45 λεπτά καθημερινή άσκηση καίει θερμίδες και μειώνει δραστικά το λίπος από το σώμα σας.

Θερμίδες : Η καθημερινή  άσκηση καίει θερμίδες και μειώνει δραστικά το λίπος από το σώμα σας. Μία βόλτα 45 λεπτών καθημερινά στην γειτονιά μας με γρήγορο περπάτημα καίει ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων αλλά δυστυχώς δεν είναι ικανό για να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε.

Κάνε λοιπόν μια προσπάθεια για να κάψετε επιπλέον θερμίδες με συνδυασμό διαφορετικών ασκήσεων. Ο καλύτερος χρόνος άσκησης είναι τα 45 λεπτά καθημερινά με μια σειρά ασκήσεων με τον ανάλογο κάψιμο θερμίδων.

45 λεπτά καθημερινή άσκηση καίει θερμίδες και μειώνει δραστικά το λίπος από το σώμα σας

1 κιλό αντιστοιχεί σε περίπου 7500 θερμίδες

Γρήγορο ποδήλατο: 405 θερμίδες
Ελλειπτικό: 366 θερμίδες
Αεροβική: 285 θερμίδες
Σχοινάκι: 495 θερμίδες
Κολύμπι: 432 θερμίδες
Τρέξιμο: 640 θερμίδες
Ορειβασία: 492 θερμίδες

Ο συνδυασμός άσκησης και σωστής  διατροφής σίγουρα θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε πιο γρήγορα.

Παρ’ όλο που η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την καθημερινή μας γυμναστική.

45′ λεπτά, τα οποία αν εκμεταλλευτούμε σωστά, είναι αρκετά και πλήρως αποτελεσματικά. Με την αεροβική άσκηση θα κάψεις περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο. Μέσα σε 45′ μπορείς να κάψεις 500 θερμίδες κάνοντας ασκήσεις υψηλής έντασης με boxing, kick-boxing και ασκήσεις ενδυνάμωσης στις οποίες όμως θα χρησιμοποιείς μόνο το βάρος του σώματός σου.

Για τους περισσότερους ενήλικες, η άσκηση μεταξύ 30 και 45 λεπτών την ημέρα είναι αρκετή για να επωφεληθούν από τη γυμναστική χωρίς να κουραστούν υπερβολικά.