Αχλάδια κομπόστα

Αχλάδια κομπόστα

Αχλάδια κομπόστα Εξαιρετική συνταγή για Κομπόστα αχλάδι. Μια πολύ ωραία και ελαφριά κομπόστα!

Αχλάδια κομπόστα Εξαιρετική συνταγή για Κομπόστα αχλάδι. Μια πολύ ωραία και ελαφριά κομπόστα! Μπορείτε να τη φάτε έτσι ή να τη χρησιμοποιήσετε όπου αλλού θέλουμε.

Υλικά:

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Άρωμα: κανέλα, γαρύφαλλα ή βανίλια.

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε τ ‘αχλάδια και τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με νερό και λίγο χυμό λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τ ‘ανάλογο νερό και το άρωμα κανέλας και γαρύφαλλα. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τ ‘αχλάδια κομμένα στα δύο ή αν είναι μεγάλα στα τέσσερα ή στα οχτώ. Όταν μισοβράσουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ ‘αφήνουμε έως ότου τ’ αχλάδια βράσουν.

Αν μεταχειριστούμε άρωμα βανίλιας, τη ρίχνουμε την τελευταία στιγμή. Επίσης, αν θέλουμε να δέσει λίγο η ζάχαρη, αποσύρουμε τ ‘αχλάδια στην κομποστιέρα και αφήνουμε τη ζάχαρη να βράσει λίγα λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στα αχλάδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *