Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους. Η γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας εξισορροπείται από την υπόξινη των φρούτων του δάσους κι έτσι προκύπτει ένας ενδιαφέρον συνδυασμός . Ας απολαύσουμε ένα ελαφρύ και ντελικάτο γλυκό!

Υλικά

για το κέικ

  • 400 γρ. Φαρίν Απ
  • 250 ml γάλα, κρύο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Στη μύτη μια κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γρ. αποξηραμένα blueberries

για το γλάσο

Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστούμε ένα μπολ ένα μίξερ χειρός, ένα κατσαρόλι, ή ένα μπεν μαρι και μία φόρμα για κέικ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C.

για το κέικ

Στο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι ν’ αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, έπειτα τα αυγά και τέλος το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το Φαρίν Απ χτυπώντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και τα φρούτα δάσους.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα και 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί. Κόβουμε σε φέτες για  να σερβίρουμε.

Υπέροχο κέικ για τα απογεύματα που απολαμβάνουμε τον καφέ μας. Ο συνδυασμός φρούτων του δάσους και λευκής σοκολάτας είναι υπέροχος!