Μακαρόνια μπολονέζ , μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ. Η Ιταλική συνταγή για να φτιάξετε την πιο πεντανόστιμη μακαρονάδα που αγαπούν όλοι !!!

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχάρι

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3/4 φλυτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3/4 φλυτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο

3/4 φλυτζανιού καρότο ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι λευκό κρασί

1 φλυτζάνι γάλα

Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

Ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σέλινο και το καρότο, ροδίστε για άλλα 2 λεπτά

Προσθέστε τον κιμά, το αλάτι και λίγο πιπέρι

Ανακατέψτε και ροδίστε τον κιμά

Προσθέστε το γάλα και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήστε το γάλα να απορροφηθεί εντελώς

Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστεί

Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 3,5 ώρες

Αν στη διάρκεια της βράσης δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό, προσθέστε λίγο νερό

Βράστε τα μακαρόνια της προτίμησής σας

Σερβίρισμα

Την ώρα που θα σερβίρετε ρίξτε λίγο βούτυρο στο πιάτο και μετά τη σάλτσα μπολονέζ και μπόλικο τριμμένο τυρί