Ψητά ρεβίθια με μπαχαρικά, δενδρολίβανο και θυμάρι vegan. Υγιεινό, τέλειο σνακ από τραγανά ξεροψημένα ρεβίθια πασπαλισμένα με διάφορα μπαχαρικά. 

Υλικά

800 γρ. μουλιασμένα ρεβίθια, στεγνωμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κάρι

¾ αλάτι

1 κσ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. φρέσκο, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

1 κ.γ. φρέσκο, ψιλοκομμένο, θυμάρι

Ψητά ρεβίθια με μπαχαρικά, δενδρολίβανο και θυμάρι vegan

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς

Ψήνουμε τα ρεβίθια σε αντικολλητικό ταψί για 10′. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για άλλα 10′, μέχρι να γίνουν τραγανά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, τα πιέζουμε, θα πρέπει να είναι τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.

Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το ξύσμα λεμόνι, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.

Μεταφέρουμε τα ψημένα ρεβίθια σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου, ανακατεύουμε καλά.

Τα μεταφέρουμε πάλι στο ταψί και ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.

Tips

• Τα ψητά ρεβίθια τρώγονται και μόνα τους σαν σνακ, πιο γρήγορα κι από τα τσιπς και είναι υγιεινότερα.

• Μπαχαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε και κάθε φορά θα έχετε διαφορετικά αρώματα. Σαν γενική οδηγία, συνιστώ συνδυασμούς με δύο, το πολύ τρία μπαχαρικά, για να μην υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα.

• Τα ψητά ρεβίθια για να τα απολαύσετε σαν σνακ, είναι να τα πασπαλίσετε με τριμμένη παρμεζάνα αντί για μπαχαρικά και να τα αρωματίσετε με κάποιο αποξηραμένο βότανο, όπως δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, κλπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο πολτοποιημένο σκόρδο.