Αυτοκίνητο και γυναίκα – αφιέρωμα. Η σχέση της γυναίκα με το αυτοκίνητο δεν είναι απλή. Έχουν διαφορετική αντίληψη στην έννοια της αυτοκίνησης από τον άντρα και περισσότερο πρακτικά.

Οι γυναίκες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και το βιοτικό τους επίπεδο. Συμπερασματικά η γυναίκα επιλέγει την πρακτικότητα και την λειτουργικότητα σε ένα αυτοκίνητο.

Τα κύρια κριτήρια αναζήτησης είναι:

Χώροι, άνεση, εμφάνιση/εξατομίκευση, συστήματα infotainment /συνδεσιμότητας, σχεδίαση. Τιμή εγγύηση, οδική βοήθεια, συντήρηση. Ευκολία στην στάθμευση, μικρές διαστάσεις και ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Αυτοκίνητο και γυναίκα – αφιέρωμα

Αυτοκίνητα που προτιμούν οι γυναίκες και τι προτείνουν οι εταιρείες

Fiat 500 hybrid

Το 500σαράκι, μοντέρνα εμφάνιση (τρίθυρο και Cabrio) με την υβριδική τεχνολογία χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Το νέο υβριδικό σύνολο συνδυάζει έναν καινούργιο 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly με το 12βολτο σύστημα BSG με συνολική απόδοση 70 ίππων.

Πλεονέκτημα η μικρή κατανάλωση καυσίμου και οι μειωμένη εκπομπή CO2. έως και 30%. Εξασφαλίζοντας φιλικότερη προς το περιβάλλον κίνηση και απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Έτσι μαζί με την ευελιξία και την πρακτικότητα, η υβριδική τεχνολογία ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ξεχωριστό χαρακτήρα του 500 ενισχύοντας σημαντικά τoν οικολογικό του χαρακτήρα.

Cockpit

Τιμή: από 12.800 ευρώ

Renault Clio

Έντονες γραμμές, δυναμικό προφίλ, τονισμένες πλευρές και νέα φωτιστική ταυτότητα χάρη στα full LED φωτιστικά σώματα. Με την πρώτη ματιά, το νέο Clio γοητεύει με το μοντέρνο και ελκυστικό του στυλ που τονίζεται περισσότερο από το νέο μεταλλικό χρώμα Orange Valencia.

Cockpit

100 ίπποι, οικονομία καυσίμου 5,2 λίτρα στα 100χλμ με χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλή φορολογία.

Το Renault Clio χρησιμοποιεί συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Renault Easy Drive.

Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Οδήγηση, Ασφάλεια και Παρκάρισμα. Η τελευταία ενότητα περιλαμβάνει την «Κάμερα 360ο».

Τέσσερις κάμερες καταγράφουν εικόνες περιφερειακά του αυτοκινήτου, εμφανίζοντας τες σε μια ενιαία αποτύπωση. Ενημερώνοντας τον οδηγό για τα εμπόδια που βρίσκονται γύρω από αυτό. Η  Υποβοήθηση Στάθμευσης. Σύστημα που βοηθά το παρκάρισμα σε θέσεις παράλληλα ή σε σειρά. Με το Easy Park Assist, οι αισθητήρες καθοδηγούν αυτόματα τις κινήσεις του τιμονιού και ο οδηγός απλώς χειρίζεται το γκάζι, το φρένο και το κιβώτιο, κάνοντας κάθε ελιγμό παρκαρίσματος εύκολο και ακριβή.

Τιμή: από 12.900 ευρώ

Nissan Micra

Το νέο Micra είναι μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από τους προκατόχους του. Εμπνευσμένο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών της κατηγορίας του.

Το πεντάθυρο αμάξωμα του, προσφέρει κορυφαία εργονομία στην κατηγορία του για τους εμπρός επιβάτες, χωρίς κανένα συμβιβασμό αντίστοιχα  για τους πίσω. Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος, για τις ανάγκες τους.

Cockpit

Τα στοιχεία τεχνολογίας περιλαμβάνουν και το Intelligent Lane Intervention (Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας). Το σύστημα Intelligent Around View Monitor (Έξυπνης Πανοραμικής Θέασης).

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με κινητήρες 1000 κ.εκ. σε εκδόσεις Energy, Αcenta, Ν-Connecta και Techna, όπου όλες διαθέτουν υψηλό επίπεδο στάνταρ προδιαγραφών.

Τιμή: από 14.290 ευρώ

Audi A1 Sportback 

Προκλητικό και Sportive, συνδυάζει την σύγχρονη minimal σχεδίαση με ρετρό πινελιές.

Έχει πλήρη εξοπλισμό και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που το κάνουν τον τέλειο «σύντροφο» στην κίνηση της πόλης χωρίς συμβιβασμό σε στυλ, λειτουργικότητα και ποιότητα.

Cockpit

Εντυπωσιακά φώτα LED εμπρός και πίσω με δυναμικά φλας. Οχτώ χρώματα και δύο επιλογές χρώματος οροφής (Μαύρο Mythos και Γκρι Manhattan) αποτελούν την βάση για τις χρωματικές επιλογές σας.

Διατίθεται με 4 δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες για οικονομία και χαμηλούς ρύπους.

Το A1 Sportback είναι πολύ πιο ευρύχωρο – κάνοντας τη ζωή πολύ πιο άνετη για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες.

Τιμή: από 18.950 ευρώ

Peugeot 2008

Ένα αυθεντικό SUV της Peugeot, που ξεχωρίζει χάρη στο στυλ του, εξωτερικά και εσωτερικά. Δυναμικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε «δόντια» λιονταριού. ΟΙ επιλογές χρωμάτων συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο στυλ του.

Εσωτερικά, ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα. Άνετος χώρος αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα.  Μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό. Εκεί κυριαρχεί το Peugeot i-Cockpit.

Cockpit

Για την κατηγορία του το 2008 έχει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού αλλά και αριθμό των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών όπως: Adaptive Cruise Control, Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist  Auto Park Assist.

Εξελιγμένο σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία συστημάτων ήχου high- fidelity FOCAL, το ηχοσύστημα του νέου SUV PEUGEOT 2008 είναι το αποτέλεσμα έρευνας 3 ετών.

Τιμή: από 19.900 ευρώ

Αυτοκίνητο και γυναίκα – αφιέρωμα

Ακολούθα την σελίδα του aboutwoman στο facebook