Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου | Η Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρός της Δημοκρατίας. Νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από σήμερα είναι η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου η οποία ορκίστηκε νωρίτερα στη Βουλή. Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της Νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου παρουσία μερικής εκπροσώπησης των φορέων εντός του κοινοβουλίου λόγω του φόβου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς. Στα υπουργικά έδρανα δεν παραβρέθηκαν υφυπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί.

Περιορισμένος ήταν και ο αριθμός βουλευτών που παραβρέθηκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε από 15 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της Σταύρος Καλαφάτης και οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη και τέσσερις βουλευτές.

Το παρών έδωσαν και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά τον ορκωμοσία, η κ. Σακελλαρόπουλου κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές. Η κ. Σακελλαρόπουλου χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές με μια κλήση του κεφαλιού της το ίδιο και εκείνοι.

Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου | Η Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρός της Δημοκρατίας

Περιορισμένοι ήταν και οι προσκεκλημένοι στα έδρανα των αξιωματούχων. Ο αρχαιότερος πρέσβης στη χώρα μας ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος, ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.α.

Ελάχιστοι ήταν οι συγγενείς και οι φίλοι της κυρίας Σακελλαρόπουλου που βρέθηκαν στα θεωρία προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας της Μεταξύ αυτών ο σύντροφός της κυρίας Σακελλαροπούλου, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και άλλοι.

Μετά το τέλος της τελετής η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής κατευθύνθηκαν προς το σαλόνι του κοινοβουλίου. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού» και ο πρόεδρος της Βουλής συμπληρώσει «σήμερα αυτή η αισιοδοξία εκπέμπεται και τη χρειάζεται όλη η χώρα» .

Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τόσο τον κύριο Μητσοτάκη όσο και τον κύριο Τασούλα για τα καλά τους λόγια.