Αισθητική χειρουργική στα μάτια. Οι επεμβάσεις στα μάτια γίνονται, είτε για τα επάνω βλέφαρα και τις γύρω στις άκρες των ματιών ρυτίδες, είτε για τα κάτω βλέφαρα ( για τις σακούλες ), συχνότερα όμως γίνονται και για τα δύο.

Όλες οι κάτω από τα μάτια σακούλες  δεν χειρουργούνται. Πρέπει κατ’ αρχήν να διαπιστωθεί, πως αυτές δεν οφείλονται σε ελλιπή λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών, των ωοθηκών ( προπαντός στις νέες γυναίκες). Όταν η επέμβαση ενδείκνυται, αφαιρούνται οι μικροί βώλοι του λίπους, που σχηματίζουν μπουμπάρι, καθώς και το περισσεύον δέρμα. Αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει.

Ένας καλός χειρούργος συρράπτει τον κυκλικό μυ στο βαθύ μέρος του βλεφάρου με νάιλον εξαιρετικά λεπτό. Η τομή πολύ λεπτή, ξεκινά απ’ την εξωτερική σχισμή του ματιού και εξακολουθεί κάτω από τις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου.

Έτσι, και στα επάνω βλέφαρα δεν πρέπει μόνο ν’ αφαιρεί κανείς το περισσεύον δέρμα, σαν για να κοντύνει ένα πολύ μακρύ ριντό, κόβοντας καθ’ όλο το φάρδος του ματιού μια λωρίδα δέρματος, πρέπει να το ξανά τοποθετήσει στο φυσικό του ύψος με βαθιές ραφές στην εξωτερική γωνία του ματιού, για να διορθώσει το πέσιμο των ματιών και να στερεώσει το δέρμα επάνω στον κυκλικό μου. Έτσι θα εμποδίσει το μετέπειτα χαλάρωμα και θα αποφύγει το σχηματισμό μπουρμαριών και «σακούλας».

Αισθητική χειρουργική στα μάτια

Μπορεί κανείς επίσης να μεγαλώσει τα μάτια κόβοντας τους συνδέσμους στην εσωτερική σχισμή ή επιμηκύνοντας τη σχισμή των βλεφάρων, εάν αυτή είναι πολύ στενή.

Διάρκεια επέμβασης: 1 έως 2 ώρες.

Διάρκεια παραμονής στην κλινική: μπορεί κανείς να εγκαταλείψει την κλινική αμέσως, αλλά είναι προτιμότερο να μείνει μια μέρα.

Σημάδια: για μια εβδομάδα περίπου ( την 3η μέρα βγαίνουν τα ράμματα). Πιθανές ουλές, καμία.

Διάρκεια αποτελεσμάτων: παντοτινά για τις «σακούλες», 5 με 10 χρόνια για τις ρυτίδες.