Αισθητική κουζίνας. Η αισθητική μιας κουζίνας συνδυάζεται εκτός από την λειτουργική επίλυση  του χώρου , αλλά  και από την αισθητική επίλυση  των σχημάτων  και των επιφανειών.

Ο καλοσχεδιασμένος χώρος με υλικά της αρεσκείας μας, σε Σύγχρονες-Μοντέρνες  και Διαχρονικές γραμμές μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευχάριστη την παραμονή της οικογένειας και των φίλων μας σε αυτή.

Αισθητική κουζίνας

Μοντέρνες κουζίνες

Οι μοντέρνες κουζίνες έχουν λιτές, απλές γραμμές δημιουργώντας ένα minimal design, ενώ τα χρώματα- αποχρώσεις  τους  είναι συγκεκριμένες: λευκό, μαύρο, γκρι  και  ο συνδυασμός των γήινων αποχρώσεων, μπορεί να υποστηρίξει με ένα κομψό τρόπο την μινιμαλιστική αισθητική, αλλά και να αποπνεύσει αίσθηση  πολυτέλειας μέσα από έναν απλό αλλά και μοντέρνο σχεδιασμό, κάνοντας την κουζίνα σας ένα όμορφο και ήρεμο χώρο.

Κλασσικές κουζίνες

 Οι κλασσικές κουζίνες έχουν παραδοσιακό στυλ. Δεν φεύγουν ποτέ από την μόδα. Είναι κουζίνες που δημιουργούν ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, μια αίσθηση θαλπωρής.

Σε θερμούς τόνους όπως καφέ, μπεζ, γκρι, πράσινο τα κλασσικά έπιπλα χαρακτηρίζονται από περίτεχνες  διακοσμητικές λεπτομέρειες. Π.χ. διακοσμητικά φινιρίσματα, σκαλίσματα και καλαίσθητα χερούλια.

Την υψηλή αισθητική αποπνέουν και οι εργονομικοί μηχανισμοί που διαθέτουν τα έπιπλα κουζίνας.

Κλασσικό παράδειγμα τέτοιων μηχανισμών είναι το μαλακό κλείσιμο (φρένο) των ντουλαπιών , των συρταριών και ο μηχανισμός – φασόλι ο οποίος είναι ιδανικός σε ντουλάπια με κρυφές γωνίες. Αξιοποιώντας και το τελευταίο εκατοστό του χώρου, μας πηγαίνουν την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα.

Ο Συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτισμού στην κουζίνα, αναδεικνύει την αισθητική και τον σχεδιασμό της κουζίνας

Τόσο ο φυσικός όσο και ο τεχνητός φωτισμός είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το χώρο της κουζίνας. Καθώς πρόκειται για το χώρο όπου η νοικοκυρά ,αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια, να περάσει αρκετές ώρες της ημέρας, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ένας χώρος ευχάριστος και φωτεινός.

Ο τεχνητός φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός με τον φυσικό. Καθώς η κουζίνα χρειάζεται να έχει επαρκή φωτισμό και ακόμη καλύτερα ένα συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς. Ο κρυφοί φωτισμοί μπορούν να αναδείξουν το σχεδιασμό και την αισθητική του χώρου.

ψωμιαδου-psomiadou

Ψωμιάδου Δώρα

Kitchen Planner Designer