Αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας απέναντι στο φαγητό. Το πιο σημαντικό ίσως από όλα είναι η αλλαγή στην νοοτροπία μας και στην σχέση μας με το φαγητό. Το φαγητό είναι το καύσιμο του οργανισμού μας. Όσο καλύτερης ποιότητας είναι η τροφή μας τόσο καλύτερα θα δουλεύει κι ο οργανισμός μας.

Αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας απέναντι στο φαγητό

Αλλάζοντας την αντιμετώπιση μας απέναντι στο φαγητό μπορούμε να στραφούμε και σε πιο υγιεινά τρόφιμα, αλλά μπορούμε και να μάθουμε να “ακούμε” περισσότερο το σώμα μας, την πείνα και τον κορεσμό μας.

Εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα μπορούμε πολύ εύκολα να σταματάμε να τρώμε όταν έχουμε χορτάσει, ασχέτως από το πόσο (ή ποιο) φαγητό υπάρχει ακόμα μέσα στο πιάτο μας.

Μαθαίνοντας πώς να τρώτε, θα καταφέρετε να χάσετε το ανεπιθύμητο λίπος, να βελτιώσετε την υγεία σας και να αυξήσετε την ενέργεια σας. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε το φαγητό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία του πρέπει να μάθει πως να τρέφει το σώμα του και όχι πως να το οδηγεί στη πείνα!

Η επιτυχημένη απώλεια βάρους είναι συνυφασμένη με τη διατήρησή του και μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, ερμηνεύουμε, αισθανόμαστε και τέλος συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό. Ας θυμόμαστε λοιπόν πως οι στερητικές δίαιτες αποδεικνύονται επιτυχείς μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Αν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια διαλειμματική δίαιτα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό και τον διατροφολόγο