Αναπαλαιώστε τα παλαιά  έπιπλα σας. Για να κάνουμε ένα παλιό έπιπλο να φαίνεται μοντέρνο, συνήθως αρκεί να αφαιρέσουμε τα παλιά χερούλια, τις κλειδωνιές, τα διάφορα σκαλίσματα και να αλλάξουμε καμιά φορά τα πόδια, όποτε, βέβαια θα πρέπει σε διάφορα μέρη να ξυθεί και να ξαναλουστραριστεί.

Αναπαλαιώστε τα παλαιά έπιπλα σας

Αν έχουμε  μια κομότα με χαλασμένη την επάνω επιφάνεια μπορούμε να βάλουμε επάνω, χωρίς πολλά έξοδα, ένα μονόχρωμο πλαστικό ή φορμάικα. Όταν τα φύλλα  ενός ντουλαπιού είναι πολύ χαλασμένα ή δεν μας αρέσουν, μπορούμε να τα ντύσουμε με πλαστικό χαρτί μονόχρωμο ή με σχέδιο, που το στερεώνουμε γύρω γύρω με διακοσμητικά καρφιά ταπετσαρίας, βάζοντας από κάτω μια στρώση μολτόν ή βάτα, για να γίνει φουσκωτό σαν καπιτονέ. Κατ’  αυτό τον τρόπο, μπορούμε να καλύψουμε και τα μέρη που είναι βαθουλωμένα, ώστε να δώσουμε μια τελείως καινούρια όψη στο έπιπλο. Καμιά φορά πάλι αρκεί να καλύψουμε το εμπρός μέρος με μια κουρτίνα αντί με φύλλα ή να βάλουμε γύρω – γύρω από το έπιπλο μια κουρτίνα με ωραίες πτυχώσεις. Η τελευταία επιλογή βρίσκει καλή εφαρμογή  σε ντουλάπες για είδη ρουχισμού.

Για να αξιοποιήσουμε τώρα ένα παλιό κρεβάτι, με τα ψηλά πόδια και τα ψηλά πλαϊνά στο κεφάλι και στα πόδια, παίρνουμε μόνο το σομιέ και το στρώμα. Κάτω από το σομιέ στερεώνουμε τέσσερα πόδια, όχι πιο ψηλά από 15  εκατοστά, σκεπάζουμε το στρώμα  και το τελάρο του σομιέ με ύφασμα και αν θέλουμε βιδώνουμε επάνω και κάτω ή από τη μια μεριά μόνο μια λεπτή γυαλισμένη τραβέρσα από ξύλο ή ντυμένη επίσης από το ύφασμα.

Δεν είναι όμως, πάντα σωστό να κάνουμε τα παλαιά έπιπλα μοντέρνα με τέτοιους τρόπους. Πολλά παλιά έπιπλα έχουν αξία και είναι όμορφα, όπως είναι και ταιριάζουν πολύ καλά στην μοντέρνα επίπλωση του υπόλοιπου δωματίου.