Αρακάς με βοδινό. Λαδερός αρακάς με βοδινό κρέας. Είναι γλυκός και τρυφερός, ταιριάζει πολύ με τον άνηθο, τις πατάτες και τα καρότα. Όταν μαγειρεύονται μαζί, δημιουργείται ένα από τα πιο ωραία και γευστικά λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

Με πλούσιο σε ποσότητα ελαιόλαδο, γίνεται ακόμη πιο νόστιμος. Μπορεί να παρασκευαστεί και ως πιο ελαφρύ διαιτητικά. Αχνίζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό, μέχρι να εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα.

Υλικά

1 κιλό βοδινό κρέας

1 κιλό αρακά

Λάδι και Βούτυρο

2 καρότα

2 πατάτες

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο χωρίς την φύτρα 

50 γρ. καλαμπόκι

50 γρ. φρέσκα φασολάκια

1 Κονκασε ντομάτας

1 κ.γ. συμπυκνωμένη  σάλτσα τομάτας

1 ματσάκι άνηθο

1 πρέζα κάρυ

Ζάχαρη και Κανέλα στη μύτη του κ.γ.

Αλάτι και Πιπέρι

2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Αρακάς με βοδινό

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια Κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τον αρακά, την πιπεριά Φλωρίνης, το καλαμπόκι, τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το βοδινό κρέας.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τις κομμένες πατάτες μας, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.

Έπειτα ρίχνουμε το κονκασε ντομάτας, μια κ.γ. συμπυκνωμένη  σάλτσα τομάτας, ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε κάρυ, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.

Τέλος κατεβάζουμε την βράση του σε χαμηλή φωτιά κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου. 

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τον αρακά με βοδινό με μια φέτα τυρί και με λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί.

Tag: #αρακας #συνταγη #συνταγες