Βράδυ… στην έδρα ενός διεθνούς κυκλώματος, ανοίγει η αυλαία για τη δημοπρασία ανθρώπινων εκθεμάτων. Θεατές της είναι οι άντρες της εγκληματικής ελίτ κι ανάμεσά τους κάποιος που δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται. Σύντομα και πρωταγωνιστής στη δημόσια εκτέλεσή του, ηττημένος στον αγώνα του, να βρει σώα την δεκαοχτάχρονη Μάγκυ Ρόμπινσον. Εννιά χρόνια αργότερα η λέσχη δημοπρασιών συνεχίζει άτρωτη να ικανοποιεί τα σκοτεινά γούστα των πανίσχυρων μελών της. Τώρα πια στο στόχαστρο βρίσκεται η νεαρή Λίλιαν Πέιν, που χωρίς να το γνωρίζει οι αφανείς προστάτες της θα επιδιώξουν τη σωτηρία της. Και έτσι η  τελική μάχη με το χειρότερο κακό θα πλησιάσει, όπως και το εγχείρημα ανατροπής ενός ισχυρού καθεστώτος.
Αυτά και πολλά άλλα σας περιμένουν στη “Χάρυβδη”, το νέο βιβλίο του Πάνου Κανελλόπουλου, που λίγα χρόνια πριν μας σύστησε το μυθιστόρημα “Λήθαργος”. Ο συγγραφέας επέστρεψε με συνέπεια επί του ίδιου κώδικα πλοκής των περιπλεγμένων αφηγηματικών κατασκευών με τις αιφνίδιες ανατροπές να απειλούν μονίμως τα θεμέλιά τους.
Λίγες μέρες μετά την πρώτη βιβλιοπαρουσίαση του καινούργιου του βιβλίου, το αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε αλληλεπίδραση με ένα χάρτινο θρίλερ, που ακουμπά σε ένα ζοφερό κοινωνικό φαινόμενο των καιρών μας. Κάθε ήρωας και κάθε περιγραφή ζωγραφίζουν ένα ακανθώδες μυστήριο δεκάδων ερωτηματικών.
Έτσι από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, το συγκεκριμένο βιβλίο μας καλεί να ολοκληρώσουμε το παζλ ενός προκλητικού γρίφου για ικανούς λύτες. Τα τελευταία κεφάλαια εκτός από το να αγχώνουν, εκπλήσσουν και αποτρέπουν κάθε προσπάθεια προσωπικής εξιχνίασης, αφού τίποτα δεν ήταν ούτε τόσο κοντά σε αυτό που φαινόταν.

Γνωρίστε τον συγγραφέα:

Ο Πάνος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1996 στο Μαρούσι. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ακολούθως στο τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Σε ηλικία είκοσι τριών ετών ολοκλήρωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λήθαργος», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λυκόφως γνωρίζοντας σημαντική απήχηση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται κυρίως στο λογοτεχνικό πεδίο των θρίλερ, ενώ χαρακτηριστικό των σχεδίων πλοκής του είναι οι ανατροπές στο τέλος τους.