Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο . Στο πιάτο αυτό, το κρέας βράζει μαζί με σέλινο, και σερβίρεται με μια σως αυγολέμονο. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!

Υλικά:

1 1/2 κλ. χοιρινό κρέας

1 ½ κλ. σέλινα με ρίζες

1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι

2-3 κρεμμύδια

2-3 κουταλιές αλεύρι ή κορνφλάουρ

2 αυγά

2 λεμόνια

Αλάτι και πιπέρι

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μάλλον μικρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τα κομμάτια το κρέας και τα καβουρδίζουμε.

Όταν τελειώσει το καβούρντισμα και ροδίσει το κρέας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανάλογο νερό να σκεπάσει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σέλινα. Χαράζουμε τη ρίζα τους στα τέσσερα και τα κόβουμε κομμάτια μήκους 8 εκατοστά περίπου. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρις ότου μαλακώσουν 10-15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε τα σέλινα καλά και όταν θα έχει μισοβράσει το κρέας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τοποθετώντας με ένα πιρούνι επάνω απ’ αυτά

τώντας με ένα πιρούνι επάνω απ’ αυτά τα κομμάτια το κρέας. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και κάθε τόσο κινούμε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν.Όταν το κρέας και τα σέλινα βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, σκεπάζουμε τα κομμάτια το κρέας και τα σέλινα με ένα πιάτο και αδειάζουμε τη σάλτσα σε μια σουπιέρα.Διαλύουμε το κορνφλάουρ ή το αλεύρι με ανάλογη κρύα σάλτσα και το ρίχνουμε στην υπόλοιπη σάλτσα. Χύνουμε τη σάλτσα αυτή σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου βράσει και δέσει.Στύβουμε το χυμό από τα λεμόνια και βάζουμε σ’ αυτόν λίγο νερό.Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε λίγο – λίγο, το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το μίγμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή στο φαγητό και το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μερικά λεπτά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει και σερβίρουμε.