ZΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή! Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Η ιστορία της Κρέπας

Η Βρετάνη φημίζεται για τις εξαιρετικές της κρέπες. Οι κλασικές κρέπες της περιοχής παρασκευάζονται από αλεύρι φαγόπυρου και συνήθως σερβίρονται αλμυρές. Οι κρέπες έφτασαν στη Γαλλία τον 13ο αιώνα, μαζί με το φαγόπυρο που μετέφεραν μαζί τους οι σταυροφόροι από την Ανατολή.

Επίσης, μια μορφή κρέπας, πολύ πιο παχιά και άγλυκη έχει εντοπιστεί σε πολιτισμούς ακόμη και 7.000 π.Χ. Αναμείγνυαν νερό, σπασμένα δημητριακά και έριχναν τον χυλό σε πυρρακτωμένη πέτρα.

Τέλος, στη Γαλλία κάθε 2 Φλεβάρη γιορτάζουν τη γιορτή της κρέπας. Συνδέεται με χριστιανική θρησκευτική γιορτή, που μνημονεύει τον πάπα, ο οποίος φέρεται να προσφέρει κρέπες στους περιηγητές που έφταναν στη Ρώμη για την ημέρα των πολυελαίων, όπως αποκαλούν τη γιορτή αυτή οι Γάλλοι.

Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

Υλικά

60 ml Γάλα
4  Aυγά
2  Κρόκοι αυγού
20 gr Zάχαρη άχνη
1  πρέζα  Αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ZΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και το γάλα.
  2. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
  3. Προσθέτετε το ξύσμα και το βούτυρο λιωμένο.
  4. Αφήνετε να σταθεί για μια ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι.
  5. Αν δείτε ότι οι κρέπες κολλάνε, βουτυρώστε το τηγάνι.

TIPS

Αν οι κρέπες σου καίγονται πριν ψηθούν, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μάτι. Αν βλέπεις ότι δε ψήνονται με τίποτα, αύξησε τη!

Μπορείς στις κρέπες να βάλεις ό,τι σου αρέσει, από τυρί, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος έως πραλίνα σοκολάτας, φρούτα και σαντιγί!