Διακοπές και όμορφο δέρμα. Το δέρμα σας έχει και αυτό ανάγκη από διακοπές. Το καλοκαίρι είναι περίοδος ανανέωσης, ανάπαυσης και αποτοξίνωσης.

Μετά από τη μέρα σας στην πλαζ, πρέπει να απαλλαγείτε από  τα υπόλοιπα του ιδρώτα και τα υπολείμματα τ’ αλατιού πάνω απ’ το σώμα σας .

Το ντους είναι το καλύτερο μέσο για να καθαριστείτε. Εάν δεν υπάρχει ντουζιέρα, και ανάλογα με τα μέσα που υπάρχουν, κάνετε μπάνιο σε μπανιέρα ή κάνετε λοσιόν μ’ ένα χοντρό σπόγγο. Εν πάση  περιπτώσει, να τελειώνετε το πλύσιμο σας  με ένα καλό ράντισμα με κρύο νερό.

Το βραδάκι τώρα πια, και όχι το πρωί, θα αφιερώνετε μια στιγμούλα για μερικές φροντίδες στο πρόσωπο σας που είναι αναγκαίες. Πράγματι, το πρόσωπο παραμένει ευαίσθητο στις καιρικές μεταβολές.

Διακοπές και όμορφο δέρμα

Μια ώρα προ του δείπνου, τη στιγμή που θα αισθάνεστε λίγο ιδρωμένη, λίγο μεθυσμένη από τον εξοχικό αέρα, τη στιγμή που το δέρμα σας θ’ αρχίσει να » τραβά», τα μάτια σας να καίνε: Αρχίστε με την απαλλαγή της επιδερμίδας σας, με τη βοήθεια βαμβακιού ή απορροφητικού χαρτιού, απ’ τους ιδρώτες, τους κόκκους του άμμου, που μπορεί ακόμα να είναι εκεί κολλημένοι. Δροσιστείτε με μια λοσιόν αποσυμφορητική ( με βάση την καμφορά εάν ο ήλιος έχει διαστείλει τους πόρους σας). Αλείψατε το πρόσωπο σας με μια θρεπτική κρέμα, λιπαρή και υδατανθρακούχο, η οποία καταπολεμά την αποξηραντική επενέργεια της υπαίθρου. Κατόπιν, ανάλογα με την περίπτωση, ξαπλώστε μια στιγμή, απαλλαγείτε απ’ τις όποιες ασχολίες και έγνοιες.

Σε μισή ώρα, ξανά βγάλτε την κρέμα. Μπορείτε τότε να μακιγιαριστείτε φυσιολογικά για το δείπνο. Μακιγιάζ για τέσσερις ώρες: απ’ τις οκτώ έως τα μεσάνυχτα.

Εάν δε βγείτε, πριν ξαπλώσετε ξανά βάλτε κρέμα. Αλλά πριν κοιμηθείτε βγάλτε την. Αφήστε το δέρμα σας ν’ αναπνεύσει και αυτό…