Ντοκιμαντέρ για την πανκ μουσική σκηνή από τον Iggy Pop. Ο Iggy Pop, των Stooges είναι ο εκτελεστικός παραγωγός σειράς ντοκιμαντέρ. Ο «Νονός της πανκ» Iggy Pop είναι ο εκτελεστικός παραγωγός σειράς ντοκιμαντέρ. Στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι αστέρες του μουσικού ρεύματος που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ο θρυλικός αρχηγός των Stooges βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του ριζοσπαστικού μουσικού και πολιτιστικού κινήματος. Αψήφησε κανόνες στην εποχή του, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως πηγή γνώσης για την «πεμπτουσία της ιστορία της πανκ», που ετοιμάζει το τηλεοπτικό δίκτυο EPIX.

Ο καλλιτέχνης και η αστραφτερή καριέρα του βρέθηκαν στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ του 2016 «GimmeDanger». Του σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους, που παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση των Stooges.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ, μεταξύ άλλων μουσικών θρύλων. Ο τραγουδιστής και συνθέτης θα εμφανιστεί σε εκ βαθέων συνεντεύξεις με τους Τζον Λίντον των Sex Pistols, τον Ντέιβ Γκρολ των Nirvana και Foo Fighters, τη Ντέμπι Χάρι των Blondie και τον Φλι των Red Hot Chili Peppers.

Ντοκιμαντέρ για την πανκ μουσική σκηνή από τον Iggy Pop

“Νονός του Punk“, ζωντανός θρύλος του rock, όχι απλά ως μουσικός αλλά και ως νοοτροπία και στάση ζωής, στην ουσία δεν χρειάζεται συστάσεις. Κάθε rock και, κυρίως, punk μπάντα ή καλλιτέχνης “δανείστηκε”, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα-δυο πράγματα από τον Iggy.

Αν δεν υπήρχε αυτός και οι θρυλικοί Stooges η μουσική σήμερα θα ήταν διαφορετική. Η επιδραστικότητά τους επιζεί και προσπερνά κάθε μόδα και ρεύμα, γι’ αυτό και αγγίζει κάθε γενιά, εδώ και δεκαετίες.

Όλοι θέλουν να δουν τον Iggy ζωντανά στη σκηνή! Όλοι πρέπει να τον έχουν δει, τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή τους!

Γιατί με την παρουσία του καθόρισε την αγαπημένη μας μουσική όσο ελάχιστοι, γιατί οι live εμφανίσεις του είναι η επιτομή της rock συναυλίας, γιατί η πρώιμη συμπεριφορά του “δεν με νοιάζει τίποτα” και του “ζω για το τώρα” δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, γιατί είναι ο… εφευρέτης του stage diving και παραμένει, μέχρι σήμερα, το αγέρωχο και επιβλητικό real wild child του rock‘n‘roll!