Εγκυμοσύνη στην 35η εβδομάδα: Προετοιμασία για τον Τοκετό και Επίσκεψη στον Γυναικολόγο. Καθώς πλησιάζετε στην τελική φάση της εγκυμοσύνης σας, η προετοιμασία για τον τοκετό γίνεται πιο σημαντική από ποτέ.

Στην 35η εβδομάδα, το μωρό σας είναι πιο έτοιμο από ποτέ να συναντήσει τον κόσμο έξω από την κοιλιά σας, ενώ εσείς πρέπει να είστε έτοιμη για την εμπειρία του τοκετού.

Ας δούμε μερικές νέες πληροφορίες και συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν κάθε έγκυο γυναίκα σε αυτό το στάδιο:

Ανάπτυξη του Μωρού στην 35η Εβδομάδα

Στην 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό σας έχει φτάσει σε μέγεθος ενός μεγάλου καρπουζιού και ζυγίζει περίπου 2,4 κιλά. Οι οργανικές του λειτουργίες έχουν αναπτυχθεί σχεδόν πλήρως, ενώ οι πνεύμονές του συνεχίζουν να ετοιμάζονται για την αναπνοή έξω από τη μήτρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε τις εξετάσεις με τον γυναικολόγο σας για να ελέγχετε την εξέλιξη του μωρού και την υγεία σας.

Προετοιμασία για τον Τοκετό: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Στην 35η εβδομάδα, είναι καλό να είστε ενήμερη για τη διαδικασία του τοκετού και να έχετε ετοιμάσει το σχέδιό σας. Μιλήστε με τον γυναικολόγο σας σχετικά με τις πιθανές επιλογές σας για τον τοκετό, ενώ είναι καλό να συνομιλήσετε και με άλλες γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει τη γέννα. Οι μαθησιακές διαδικασίες και οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καλύτερα τον τοκετό και να μειώσετε το άγχος.

Συμβουλές για την Επίσκεψη στον Ιατρό: Πότε να Πάτε

Κατά την 35η εβδομάδα, οι επισκέψεις στον γυναικολόγο γίνονται ακόμη πιο σημαντικές. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης τους συνιστάται να επισκέπτονται τον ιατρό τους κάθε δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, ο γυναικολόγος θα ελέγχει την πίεση του αίματος, το βάρος και το μέγεθος του μωρού, καθώς και θα αξιολογεί την υγεία και την ευεξία της μητέρας.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε προβλήματα ή ανησυχίες, είναι σημαντικό να τις συζητήσετε με τον ιατρό σας.

Καθώς η ημερομηνία της γέννησης σας πλησιάζει, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμη και να επικεντρωθείτε στην υγεία και την ευεξία σας, καθώς και στην προετοιμασία για την άφιξη του μωρού.

Με την υποστήριξη και τη φροντίδα του ιατρού σας, μπορείτε να περάσετε αυτήν τη φάση με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.