Εγκυμοσύνη και Αισθητική – Ραβδώσεις. Η γυναικεία ομορφιά απειλείται πολύ συχνά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης από τις ραβδώσεις του στήθους και της κοιλιάς. Φυσικά αυτή η απειλή είναι πολύ ανίσχυρη μπροστά στην επιθυμία να φέρουμε στον κόσμο μια νέα ζωούλα, που φροντίζει να μας αποζημιώνει με απερίγραπτη ευτυχία και ικανοποίηση.

Κάποτε υπήρχε η άποψη ότι το δέρμα σπάει κάτω από την πίεση του μαστικού αδένα τη στιγμή που αυτός αναπτύσσεται, επειδή υπήρχε έλλειψη ελαστικότητας. Σίγουρα, όταν το δέρμα τεντώνει σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή παχυσαρκίας η εμφάνιση ραβδώσεων ευνοείται.  Ωστόσο η σύγχρονη αισθητική ανακάλυψε πως η πραγματική αιτία των ραβδώσεων είναι περισσότερο εσωτερική. Πρόκειται για μια διαταραχή ορμονικής φύσεως. Οι ραβδώσεις σχηματίζονται, όταν υπάρχει υπερβολική λειτουργία των επινεφριδίων αδένων, που επικάθονται πάνω στα νεφρά. Για να εμποδίσουμε λοιπόν την εμφάνιση των σκασιμάτων αυτών, που παραμορφώνουν αληθινά ένα ωραίο στήθος, πρέπει να αποκαταστήσουμε αμέσως την ορμονική αυτή ανωμαλία.

Εγκυμοσύνη και Αισθητική – Ραβδώσεις

Όταν λοιπόν διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας άρχισε να σκάζει, απλώστε αμέσως πάνω στο σημείο εκείνο μια κρέμα με βιταμίνες Α.

Η ανάμιξη ορμονών και βιταμινών είναι η πιο ενδεδειγμένη, γιατί οδηγεί σε αποτελεσματική θεραπεία. Θα τοποθετήσετε την κρέμα με ελαφρύ μασάζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι που να απορροφηθεί από το δέρμα.

Είναι μάλιστα προτιμότερο να αρχίσετε αυτή τη θεραπεία τόσο στο στήθος, όσο και στην κοιλιά. Προτού ακόμα αρχίσουν  να φουσκώνουν  κατά την εγκυμοσύνη.

Στην καθημερινή σας υγιεινή καλό είναι να πλένετε τα στήθη σας με χλιαρό νερό και σαπούνι λανολίνης. Στη συνέχεια επαλείψτε τα στήθη και την κοιλιά με λάδι γλυκαμυγδάλων και επιμείνατε ειδικά στις ρώγες, οι οποίες όταν ξεφλουδίζουν να μη προσπαθείτε να τραβήξετε τις φλουδίτσες με τα χέρια σας. Το μασάζ που θα τις κάνετε με την βιταμινούχα κρέμα θα τις καθαρίσει.

Για να αποφύγετε πιθανά σκασίματα πάνω στις ρώγες, περάστε τες τις δύο τελευταίες βδομάδες πριν τον τοκετό με λίγη γλυκερίνη.

Για να διατηρήσετε επίσης το δέρμα σας μαλακό:

  • αναμίξατε 250 γρ.
  • γλυκερίνης και
  • 35 γρ. ροδόνερο και

Ρίξτε αυτό το μίγμα μέσα στο μπάνιο σας 2 φορές την βδομάδα.