ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Γαλοπούλα Γεμιστή

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
Μια συνταγή πουλερικών με γέμιση

Μια συνταγή πουλερικών με γέμιση

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα 3-4 κιλά
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • εντόσθια πουλερικών
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κιλό κάστανα βρασμένα ολόκληρα
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • μίγμα από μαύρο, άσπρο και κόκκινο (από γλυκό ή καυτερό) πιπέρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη ζαφορά
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • 3-4 κουτ. σούπας φυτίνη
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα

Παρασκευή

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα. Την τοποθετούμε σε μια βαθιάκατσαρόλα και βράζουμε περίπου 1 1/2 ώρα.
  2. Τοποθετούμε την γαλοπούλα σε ταψί και την αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.
  3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να τραβήξουν τα υγρά τους.Ρίχνουμε και τον κιμά ανακατεύοντάς τα 4-5 φορές. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζαφορά, τη φυτίνη και τα τσιγαρίζουμε.
  4. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το ρύζι, ζωμό από τη βρασμένη γαλοπούλα και τον πελτέ. Αφού ρουφήξει τα υγρά σβήνουμε την κουζίνα και ρίχνουμε το κουκουνάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + nine =