Γαριδομακαρονάδα. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρόνια και σάλτσα από γαρίδες. Απαιτεί όμως σημασία στη λεπτομέρεια και κυρίως πολύ καλό συντονισμό στον χρονισμό της.
Το μυστικό των ζυμαρικών στη συγκεκριμένη συνταγή έχει να κάνει με 4 στοιχεία:
- Η επιλογή του κατάλληλου τύπου ζυμαρικών που δένει με τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Δεύτερο, είναι το σωστό βράσιμο από πλευράς χρόνου.
- Τρίτο, ο συντονισμός μεταξύ της παρασκευής της σάλτσας με το βράσιμο των ζυμαρικών.
- Τέλος την ετοιμασία του τραπεζιού, ώστε το πιάτο να το απολαύσετε μόνο δυο-τρία λεπτά αφού ετοιμαστεί στη κουζίνα.
Το μυστικό για τις γαρίδες είναι ένα:
- Να μην παραμαγειρευτούν.
Οι γαρίδες δεν χρειάζονται πάνω από 3 λεπτά μαγείρεμα σε ζωντανή φλόγα και μπαίνουν πάντα τελευταίες. Με το τρόπο αυτά διατηρούνται ζουμερές και κρατάνε τα αρώματα τους!
Σαρακοστιανή και πεντανόστιμη!
Υλικά
γαρίδες ψιλές αποφλοιωμένες (όση ποσότητα επιθυμείτε ή ανάλογα αυτή που θα βρείτε κατεψυγμένη στο μάρκετ )
1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες
1 κούπα λευκό κρασί (εάν θέλετε βάζετε και λίγο παραπάνω)
λίγο δενδρολίβανο
λάδι για το τσιγάρισμα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
αλάτι
πιπέρι
μακαρόνια λινγκουίνι (ή όποιο εσείς επιθυμείτε)
Γαριδομακαρονάδα
Εκτέλεση Συνταγής
- Αποψύχουμε τις γαρίδες (εάν είναι φρέσκες βγάζουμε το φλοιό).
- Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
- Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις μαραθεί λίγο ρίχνουμε και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.
- Μόλις οι γαρίδες τσιγαριστούν καλά και μείνουν με λίγο ζουμάκι, ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Σερβίρετε
Τα ζυμαρικά πρέπει να σερβιριστούν κατά μέγιστο δύο λεπτά από τη στιγμή που είναι έτοιμα. Στη συγκεκριμένη συνταγή φροντίστε στο σερβίρισμα να ίσο μοιραστούν οι γαρίδες στα πιάτα και σε κάθε πιάτο στην κορυφή, να μπει από μια γαρίδα απ’ αυτές που έχουν το κεφάλι τους.
Μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα στο σερβίρισμα.
Αντί για λευκό κρασί μπορείτε να βάλετε τσίπουρο ή ούζο σε μικρότερη ποσότητα αλλά θα γίνει πιο βαρύ το φαγητό.