Γιατί η ομορφιά δεν έχει ηλικία! Τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα… στις μέρες μας η ομορφιά δεν έχει ηλικία. Μπορεί να διαφέρει ο τρόπος και οι απαιτήσεις σε προϊόντα και θεραπείες αλλά σίγουρα ο χρόνος έχει νικηθεί!

Ξεκινάμε έχοντας σαν αρχή πως τις βραδινές ώρες είναι ο καλύτερος χρόνος για να ηρεμήσει το δέρμα και να έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα η εφαρμογή καλλυντικών κρεμών και θεραπειών.

20άρες:

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά ούτε να παιδεύεστε ιδιαίτερα. Ένας καλός ύπνος θα σας αναζωογονήσει και θα δώσει στην επιδερμίδα σας την πολυπόθητη φρεσκάδα.

Κοιμηθείτε νωρίς και συμπληρώστε τις ώρες που είναι απαραίτητες για την ηλικία και τον οργανισμό σας.

Αν οι υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν να είστε τυπική ως προς αυτό σκεφτείτε απλά πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Αν πάλι καθυστερεί να σας πάρει ο ύπνος δοκιμάστε να χαλαρώσετε λίγο πριν με ένα ζεστό μπάνιο και χρήση λίγων σταγόνων από αιθέρια έλαια λεβάντας. Ασφαλώς αποφύγετε οπωσδήποτε το αλκοόλ και την καφεΐνη.

30άρες:

Σε αυτήν τη φάση της ζωής σας οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι αυξημένες και οι πολλές ώρες ύπνου μπορεί να φαντάζουν ως πολυτέλεια. Απλώστε κάθε βράδυ στην περιοχή των ματιών μια κρέμα με αποσυμφορητικές και τονωτικές ιδιότητες, διευκολύνοντας έτσι τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή και αποτρέποντας τη συγκέντρωση υγρών και τοξινών που ευθύνονται για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων.

40άρες:

Η αυξημένη ξηρότητα είναι χαρακτηριστικό αυτής της ηλικίας. Ενυδατώστε το δέρμα και κυρίως το βράδυ που η επιδερμίδα βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

50άρες:

Η αλλαγή στα μαλλιά είναι μεγάλη και εμφανή. Ξηρότητα, θαμπάδα και ιδιαίτερη ευαισθησία στο στάιλινγκ και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Οι ενυδατικές μάσκες που θρέφουν σε βάθος την τρίχα αποτελούν μια πολύ καλή λύση για να αποκτήσουν φωτεινότητα και να γίνουν λιγότερο εύθραυστα και ευαίσθητα.

60άρες:

Όσο καλά και να φροντίζετε πρόσωπο και μαλλιά αυτό που μπορεί να προδώσει την ηλικία σας είναι τα χέρια. Περιποιηθείτε τα εντατικά απλώνοντας κάθε βράδυ κρέμα χεριών με shea butter και αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Ε και F. Το πρωί τα χέρια σας θα είναι λεία και απαλά με λιγότερες ρυτίδες.

Ανεξάρτητα από ηλικία, μη ξεχνάτε:

Να φοράτε αντηλιακή κρέμα με τον ερχομό της άνοιξη και ακόμα  όταν  κυκλοφορείτε για δουλειές στην πόλη. Μην συνδέετε την αντηλιακή προστασία μόνον με διακοπές και θάλασσα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες και μπορούν να σας εντοπίσουν όπου κι αν είστε.

Αν έχετε δυσχρωμίες και πανάδες, η καλύτερη θεραπεία είναι κρέμες και οροί που βρίσκουν εφαρμογή τη νύχτα.

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε την επιδερμίδα του σώματος και να θυμάστε πως το μασάζ σε συνδυασμό με τις ενυδατικές κρέμες βοηθούν κυτταρίτιδα, χαλάρωση και τοπικό πάχος.