Γιουβέτσι με φτερούγες από κοτόπουλο στο φούρνο. Φτερούγες κοτόπουλο με μανέστρα γιουβέτσι. Μια συνταγή που αρέσει σε όλη την οικογένεια. Γευστική συνταγή για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
- 1 κιλό φτερούγες από κοτόπουλο
- 1 ½ ποτήρι κριθαράκι χονδρό
- 1 φλ. λάδι
- 2 μεγάλες κ.σ. βούτυρο
- 1 -2 τομάτες
- 1 πρέζα σαφράν(κρόκο Κοζάνης)
- 1 πρέζα κάρυ
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 5-10 κόκκους μπαχάρι
- Ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο στη μύτη του κ.γ.
- Αλάτι και Πιπέρι
- 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 150 γρ. γραβιέρα ή οπουδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Γιουβέτσι με φτερούγες από κοτόπουλο στο φούρνο
Παρασκευή συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αχνίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε βούτυρο και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στο γυάλινο πυρέξ τρίβουμε με τον τρίφτη τις τομάτες, ρίχνουμε το λάδι, το σαφράν, τη κάρυ, το πιπέρι καγιέν, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Προσθέτουμε τις σοταρισμένες φτερούγες κοτόπουλο.
- Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε τις φτερούγες κοτόπουλο, βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει.
- Τέλος το ρίχνουμε το σοταρισμένο κριθαράκι στο γυάλινο πυρέξ, και το απλώνουμε ομοιόμορφα με την κουτάλα μας σε όλη την επιφάνεια του.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα, όσο χρειάζεται και ανακατεύουμε.
- Σε προθερμασμένο φούρνο 180Ο βαθμούς, στον αέρα, τοποθετούμε το πυρέξ μας στην μεσαία σκάρα και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.
- Ανοίγουμε στο διάστημα αυτό, δύο φορές, τον φούρνο και ανακατεύουμε ελαφρώς το κριθαράκι, δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
Σερβίρισμα
Το γιουβέτσι με φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε τρίβοντας φρέσκο πιπέρι και το πασπαλίζουμε με γραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί της επιλογής μας.
Το συνοδεύουμε με ένα καλό ξηρό ρουστίκ Αγιωργίτικο, ή ημίγλυκο, ή γλυκό κόκκινο κρασί, ή με μια κρύα κόκκινη μπύρα.