Γυναικεία ψυχρότητα. Δε νιώθω καμιά επιθυμία για σεξ: Είναι δικό μου λάθος ή φταίει ο σύντροφός μου

Μπορεί αυτή η κατάσταση να αλλάξει; Όλη η αλήθεια.

Με τον όρο ψυχρότητα εννοούμε την έλλειψη ή το ελαττωμένο αίσθημα της ηδονής κατά τη σεξουαλική πράξη. Όταν η σεξουαλική διέγερση φτάνει στην κορύφωση της  φυσιολογικά έρχεται και ο οργασμός που η γυναίκα τον αντιλαμβάνεται με τις έντονες συσπάσεις στην μήτρα και τον κόλπο. Έρευνες έχουν αποδείξει πως ένα ποσοστό  10%-15% των γυναικών δεν γνωρίζουν το αίσθημα του οργασμού και δεν τον έχουν βιώσει ποτέ. Ενώ ένα 30% με 35% έχουν μείνει ανικανοποίητες από τη συχνότητα και την ένταση του. Αποδεδειγμένα λοιπόν η απουσία  οργασμού είναι σημάδι της γυναικείας ψυχρότητας και θεωρείται διαταραχή, που  μόνο σε σπάνιες  περιπτώσεις  είναι εκ γενετής. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι επίκτητη και μπορεί ν’ αποδοθεί σε πολλές αιτίες.

Σπανίως λοιπόν  υπάρχει το ενδεχόμενο η διαμόρφωσης των γυναικείων γεννητικών οργάνων να μην εμφανίζει μια κανονική ευαισθησία. Στην περίπτωση αυτή παράγοντας της ανωμαλίας είναι το γεγονός, ότι τα γυναικεία γεννητικά όργανα εξακολουθούν να παραμένουν στο παιδικό στάδιο διαπλάσεως τους ( γεννητικός παιδισμός).  Μπορεί όμως και στον άντρα να παρουσιαστεί  ανεπαρκής ανάπτυξη των εξωτερικών γεννητικών του οργάνων   προκαλώντας  σεξουαλική ανικανότητα, που  κατά συνέπεια θα έχει να μην ερεθίζεται αρκετά η γυναίκα στην διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Από τις συχνότερες όμως  αιτίες του σεξουαλικού ανικανοποίητου βρίσκεται στην  ατελή κατανόηση της «ερωτικής τέχνης».  Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων ή και σε παραπληροφόρηση. Η γυναίκα μέσα από ένα πιο δραστήριο ρόλο πρέπει να ανακαλύψει τις επιθυμίες της, να προβάλλει τη σεξουαλικότητα της και να διεκδικήσει την ερωτική της ικανοποίηση. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγαπά το σώμα της και να είναι συμφιλιωμένη με την εμφάνιση της. Γυναίκες με αψεγάδιαστα πρόσωπα και καλλίγραμμα κορμιά ,που προβάλλονται από το χώρο της μόδας και της ομορφιάς, αποτελούν πρότυπα με πολύ υψηλά στάνταρ, που στην πλειοψηφία τους το σύνολο των γυναικών,  δεν μπορούν να τα φτάσουν  . Είναι όμως μεγάλο λάθος να νιώθουν λιγότερο ελκυστικές, λιγότερο ποθητές και να μπαίνουν στο ερωτικό παιχνίδι γεμάτες ανασφάλεια και με  αίσθημα κατωτερότητας. Βέβαια εδώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο ερωτικός σύντροφος της γυναίκας που δε πρέπει να τη θεωρεί ένα απλό αντικείμενο προορισμένο να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες. Για κάποιους άντρες μπορεί να είναι αρκετό να βρουν αυτοί μονάχα την ικανοποίηση στην πράξη και τη χαλάρωση μετά από αυτήν. Αν όμως πάσχουν και  από πρόωρη εκσπερμάτωση αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα δεν προλαβαίνει να φτάσει σε οργασμό, νιώθει κατά συνέπεια αδικημένη και ότι ο σύντροφός της αδιαφορεί γι’ αυτήν.  Η ανικανοποίητη ερωτικά σύντροφος , μέσα από μια ασυνείδητη διαμαρτυρία, θα οδηγηθεί σε αποχή από την ερωτική πράξη αφού η σεξουαλική συνεύρεση με το σύντροφο της δεν της προσδίδει καμιά ικανοποίηση. Επιβάλλεται λοιπόν και στα δύο φύλα να απολαμβάνουν  από κοινού και ως το τέλος τα ερωτικά αισθήματα και μάλιστα επί ίσης όροις .

Αξίζει να αναφερθεί και μία άλλη αλήθεια που αφορά  γυναίκες που είχαν βιώσει ομόφυλες ερωτικές εμπειρίες σε νεαρή ηλικία και φαίνεται  να παρουσιάζουν μετά ως παντρεμένες γυναίκες, προβλήματα σεξουαλικής ψυχρότητας με τον σύζυγο τους.