Κάθε γυναίκα θέλει να φαίνεται όμορφη και να λάμπει με φινέτσα και κομψότητα, αποσπώντας από τον περίγυρο της κολακευτικά σχόλια για την εμφάνιση της. Δυστυχώς όμως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να αντιληφτούν ότι έχουν φτάσει σε μια ώριμη ηλικία και προσπαθούν π.χ. με νεανικά φορέματα να ανακόψουν την πορεία των νόμων της φύσης, με μόνο φυσικό αποτέλεσμα τη γελοιοποίηση στο περιβάλλον τους.

Ασφαλώς καμιά δεν πρέπει να παραιτείται από την προσπάθεια διατήρησης της νεανικότητας της. Απεναντίας κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να υιοθετεί κανόνες και έναν τρόπο ζωής που θα την βοηθήσουν να φαίνεται πιο νέα μέσα από την σωστή διατροφή, την ήπια γυμναστική, το μασάζ κ.α. Πέραν όμως όλων τούτων, ορισμένα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν, όπως π.χ. ανοιχτό βάψιμο, εντυπωσιακά καπέλα, πολύ νεανικά φορέματα και φουστίτσες όχι μόνο δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική ηλικία, αλλά δημιουργούν και μια χτυπητή αντίθεση μεταξύ της εμφάνισης και της ηλικίας που σαν αποτέλεσμα έχει να προκαλεί τα ειρωνικά μειδιάματα ή και τον οίκτο ακόμη, ενώ το επιθυμητό ζητούμενο είναι να προκαλεί τον σεβασμό και την εκτίμηση του περιβάλλοντος της.

Για αυτόν τον λόγο μια γυναίκα που βρίσκεται στην ώριμη ηλικία πριν προβεί στην αγορά ενός φορέματος ή γενικότερα ενός ρούχου, πρέπει να εξετάζει , εκτός από την ευκαιρία, η οποία της παρουσιάζεται, εάν το ρούχο  ταιριάζει στη σιλουέτα της και να το χρώμα είναι κατάλληλο γι’ αυτήν. Πρέπει να έχει δηλαδή επίγνωση της ηλικίας της αλλά ταυτόχρονα και επιείκεια με τον εαυτό της, ώστε να μην συναγωνίζεται τον σωματότυπο μιας νεαρής κοπέλας. Άλλωστε για να δείχνει όμορφη και κομψή δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει στην γκαρνταρόμπα της το καυτό τζιν σορτς, που φοριέται πολύ στις μέρες μας και είναι στην μόδα, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τους μεγάλους γοφούς και την κυτταρίτιδα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν επίσης νεαρά κορίτσια, τα οποία δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν το χρόνο, για να γίνουν «κυρίες». Αν και τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της μόδας, που έχουν νεανικό και σπορ χαρακτήρα, έχουν περιορίσει τις περιπτώσεις αυτές, εν τούτοις, μερικά κορίτσια προσπαθούν να αυξήσουν την ηλικία τους κατά μερικά χρόνια με ανάλογα φορέματα.

Συμπερασματικά καταλήγουμε στην διαπίστωση πως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει συνείδηση της νεότητας του και να προσπαθεί με την αμφίεση του να είναι χαριτωμένος.