Η νεράιδα και το παληκάρι : στο θέατρο Broadway

Φουρτουνάκηδες ή Βροντάκηδες; Η νεράιδα και το παληκάρι : στο θέατρο Broadway.
Η μάχη φέτος θα είναι ανελέητη και θα έχει γέλιο μέχρι δακρύων…!
Η ΒroadwayShow Productions, παρουσιάζει 50 χρόνια μετά, την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS, η «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τους Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη και τον μύθο του Θεάτρου μας Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, παραδοσιακό Κρητικό χορευτικό σύλλογο και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωϊδάκη με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή μαντινάδες, παραδοσιακές Κρητικές αλλά και νέες μελωδίες με την υπογραφή του.

Η νεράιδα και το παληκάρι : στο θέατρο Broadway

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια.

Δεν μιλούν, ούτε χαιρετιούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν.

Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη) που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη την Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο μεν «μπουκιά και συγχώριο» δε, που κρατάει την βεντέτα ζωντανή. Η προίκα εκείνη την εποχή επίσης είχε την τιμητική της…

Έτσι οι Βροντάκηδες καλούν τον μοναχογιό τους στην Κρήτη να τον παντρέψουν με το Λενιώ, που είναι όσο «βαρέων βαρών» είναι και τα προικιά του.

Οι Φουρτουνάκηδες από την άλλη, αρραβωνιάζουν το Κατερινιώ με τον ώριμο και μάλλον ασχημάντρα μεν άρχοντα του χωριού δε, τον Καπετάν Σκανταλάκη και το ρίχνουν στο γλέντι.

Σ’ αυτό το γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά το Κατερινιώ με τον Μανούσο και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος ως σύγχρονοι Ρωμαίος και Ιουλιέττα !

Όμως όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές εξελίξεις αλλά και δραματικές. Μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Σε ένα κρητικό γλέντι με την λύρα και τα τραγούδια του Νίκου Ζωιδάκη καιτης ορχήστρας του».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική: Νίκος Ζωιδάκης (παραδοσιακή Κρητική μουσική)
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Φρίγγας
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Κοσμάς Ζαχάρωφ (πατέρας Βροντάκης), Σταύρος Νικολαίδης (Διοικητής), Πέτρος Ξεκούκης (Σκανταλάκης), Ράνια Ιωαννίδου (μητέρα Βροντάκη), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός).

Συμμετέχουν: Άρης Δελαγραμμάτικας, Χρήστος Ιντζεόγλου (χωροφύλακας)
Στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Χορεύει: Κρητικός παραδοσιακός σύλλογος
Tην παραδοσιακή κρητική μουσική ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωϊδάκης


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη : 19:00
Πέμπτη – Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:15
Κυριακή: 15:00
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Παραγωγή: BroadwayShow Productions
(Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Γιώργος Βάλαρης)
Βούλης 38 – Αθήνα 10557
Tηλ: +30 210- 3314088/9 – Fax:+30 211 0183712
e-mail: info@broadwayshow.gr – info@lykosproductions.gr
ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY
Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων
Τηλ.: 2108654787 – 2110125784