Είμαστε καλεσμένες σε γάμο και σίγουρα θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Είτε είναι ο γάμος της καλύτερης μας φίλης, είτε μιας συναδέλφου μας, είτε μιας συμμαθήτριας μας από το σχολείο, σίγουρα θέλουμε να φοράμε κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα μας βοηθάει να δείχνουμε τη χαρά μας για το ιδιαίτερο αυτό γεγονός και σίγουρα δε θα γίνει αφορμή να μας σχολιάζουν αρνητικά οι υπόλοιποι καλεσμένοι.

Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι λεπτομέρειες που θα μας κατατάξουν στην κατηγορία με τις πιο καλοντυμένες καλεσμένες;

Το προσκλητήριο μας δίνει πολλές πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν στις επιλογές μας. Μας μαρτυράει το ύφος του γάμου και μας δίνει κατευθυντήριες γραμμές για το τι ταιριάζει να φορέσουμε. Τόσο η ώρα όσο και ο τόπος που θα τελεστεί ο γάμος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μας.

Αν ο γάμος στον οποίο είμαστε καλεσμένες γίνεται το πρωί, κάτι το οποίο συνηθίζεται στην περίπτωση του πολιτικού γάμου, θα μας ταίριαζε απόλυτα ένα φόρεμα σε στυλ cocktail dress σε απαλές nude αποχρώσεις.

Αποφεύγουμε τα πολλά αξεσουάρ, το έντονο μακιγιάζ αλλά και τις υπερβολές στα χτενίσματα. Όσο πιο φυσικό είναι το μακιγιάζ και το ντύσιμό μας, τόσο το καλύτερο !!

Αν όμως ο γάμος τελεστεί βράδυ, οι επιλογές μας διευρύνονται. Ειδικά όταν είμαστε καλεσμένες και στη δεξίωση μπορούμε κάλλιστα να φορέσουμε ένα βραδινό φόρεμα ή μια όμορφη τουαλέτα.

Το μακιγιάζ μας μπορούμε να το ταιριάξουμε ανάλογα με τα χρώματα των ρούχων μας και να παίξουμε με την έντασή του ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα το καλοκαίρι συνηθίζεται το βάψιμο να είναι πιο ανάλαφρο και γήινο από ότι το χειμώνα.
Και μιας και μιλάμε για καλοκαίρι, έχουν γίνει μόδα οι καλοκαιρινοί γάμοι στις παραλίες και τις ακρογιαλιές. Οι γόβες στιλέτο δε είναι καθόλου βολικές για βάδισμα πάνω στην άμμο και τα ρούχα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι πιο ανάλαφρα και πιο δροσερά. Μην παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας και μια όμορφη τουαλέτα για τις πολύ βραδινές ώρες !

Ας πούμε ναι στο χρώμα. Οι έντονες αποχρώσεις στα ρούχα θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε από το πλήθος και θα μας δώσουν ένα όμορφο, νεανικό, στιλιστικό αποτέλεσμα. Αν από την άλλη επιμένουμε στο κλασικό μαύρο μπορούμε να το συνδυάσουμε με αξεσουάρ και παπούτσια σε έντονο χρώμα ώστε η εμφάνισή μας να είναι εξίσου κομψή. Τα χρώματα που θα ήθελε η νύφη να αποφύγουμε (για ευνόητους λόγους), είναι το μονόχρωμο λευκό και το ιβουάρ. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να φορέσουμε αυτό το χρώμα ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην υπερκαλύπτουμε το νυφικό, γιατί σίγουρα δε θέλουμε να στεναχωρήσουμε τη νύφη μας και να της κλέψουμε την παράσταση…

Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούμε πιστά τις επιταγές της μόδας, αν αυτό που προστάζει δεν ταιριάζει στο ύφος και την προσωπικότητά μας. Αν πάλι μας αρέσουν οι σέξι εμφανίσεις πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αν ο γάμος είναι θρησκευτικός ή πολιτικός. Οι υπερβολικά σέξι εμφανίσεις σε έναν ιερό χώρο δείχνουν άκομψες και υπερβολικές. Πολλές φορές όμως πρακτικά αξεσουάρ, όπως μια εσάρπα, μπορούν να προσδώσουν σεμνότητα στην εμφάνισή μας και εύκολα αφαιρούνται την ώρα της δεξίωσης και του γλεντιού.

Αλλά πάνω από όλα η άνεση. Τα ρούχα μας πρέπει να τα φοράμε και όχι να μας φορούν αυτά…

Σίγουρα θέλουμε να περάσουμε καλά και το να μείνουμε καθηλωμένες σε μια καρέκλα λόγω ενός άβολου ρούχου είναι κάτι που δε θα επιθυμούσαμε να μας συμβεί!! Το νου σας, κορίτσια!!

Πέρα από τη δική μας εμφάνιση δεν πρέπει να αφήσουμε το look του συνοδού μας στις δικές του στιλιστικές επιλογές. Πολλές φορές οι άνδρες αδιαφορούν για τέτοιου είδους θέματα και εμείς μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση, χωρίς να υπάρχει η χρονική ευχέρεια για αλλαγές. Σε γάμο που είχα πάει πρόσφατα ο συνοδός της αδερφής του γαμπρού ήταν ντυμένος με λαμέ κοστούμι, στυλ Φλωρινιώτη πάνω στην πίστα…

Σας ακούγεται διασκεδαστικό;

Ελάτε όμως στη θέση της κοπέλας που σε όλη τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης ήταν υποχρεωμένη να συνοδεύεται από έναν τέτοιο τύπο που φιγουράριζε μάλιστα σε όλες τις γαμήλιες φωτογραφίες , ενώ η ίδια ήταν μια κούκλα !!!

Στην τελική, δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε υπερβολικά με τις ενδυματολογικές μας επιλογές … άλλη είναι η νύφη !!