Η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία και η εξέλιξη των σχέσεων

Απόσπασμα από την συνέντευξη της κας. Τένιας Μακρή στο aboutwoman.gr

«Σήμερα δοκιμαζόμαστε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία.Αυτό είναι επακόλουθο μιας εποχής έντονων αλλαγών και δεν μπορεί να υπάρχει καμία αλλαγή χωρίς κόστος. Θα επηρεαστεί η ελληνική οικογένεια, θα επηρεαστούν οι σχέσεις, δε γίνεται αλλιώς.

TENIA MAKRH

Εκείνο που έχω εγώ τουλάχιστον να πω είναι ότι όταν δυο άνθρωποι πραγματικά θέλονται και νιώθει  ότι ο ένας αποτελεί συμπλήρωμα στη ζωή του αλλού για να κάνουν ένα πάρα πολύ ωραίο σύνολο, τότε οι αντικειμενικές  δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.  Δεν αναφερόμαστε βέβαια στις περιπτώσεις που και οι δυο είναι άνεργοι και δεν έχουν τις προϋποθέσεις να αντλούν χρήματα για να επιβιώσουν. Η εξέλιξη των σύγχρονων προβλημάτων μπορεί να μας γυρίσει χρόνια πίσω όπου το ζευγάρι μένει στο σπίτι των γονιών του και μετά το γάμο και ζει από την πενιχρή τους σύνταξη.

Ωστόσο  μπορεί η γυναίκα να βρει τη θέση της στην αγορά εργασίας και να ακολουθήσει μια πετυχημένη καριέρα χωρίς να στερηθεί  την οικογένεια με την προϋπόθεση όμως ο σύζυγος της να βρίσκεται απόλυτα στο πλευρό της να την στηρίζει και να την υποστηρίζει.”

Η ίδια στάθηκε τυχερή στην επιλογή του συντρόφου της και αυτό αποδεικνύεται από την ισότιμη σχέση που είχαν και από την κοινού συμμετοχή στην ανατροφή της μοναχοκόρης τους Βιργινίας. Εμείς να ευχηθούμε κάθε γυναίκα να βρει τη θέση που της αξίζει και να αναγνωρίζεται η αξία και η προσφορά της τόσο μέσα στις διαπροσωπικές της σχέσεις  όσο και στην κοινωνία ολόκληρη!

Ντίνα Γραμματικοπούλου

Marketer – Εκπαιδευτικός