Κακοσμία του στόματος – Γιατί μυρίζουν τα χνώτα; Μερικά πρόσωπα στενοχωρούνται, γιατί μυρίζουν τα χνώτα τους και εάν  τα φάρμακα κατορθώνουν να εξουδετερώνουν τη μυρουδιά  για μερικές  ώρες, καλύτερα θα είναι να αναζητηθεί και να εκριζωθεί τελειωτικά η αιτία.

Κακοσμία του στόματος – Γιατί μυρίζουν τα χνώτα;

Δεν μπορεί κανείς να δώσει μία ακριβή απάντηση, εάν ο πάσχων δεν υποβληθεί σε μια πλήρη εξέταση.

Το στόμα σας είναι ένα σταυροδρόμι που καταλήγουν τόσοι διάφοροι δρόμοι, που πρέπει να ερευνηθούν όλοι πριν αποκαλυφθεί η αιτία του κακού.

Η μύτη σας

Μπορεί να υποφέρετε από όζαινα, αυτήν τη μολυσματική αρρώστια των εσωτερικών τοιχωμάτων της μύτης ή από χρόνια ρινίτιδα ή φλόγωση των ρωθώνων. Η μύτη σας, τρέχει συνέχεια και εν τούτοις δεν δίνετε προσοχή…

Το στόμα σας

Μπορεί να έχει προσβληθεί από στοματίτιδα, φλόγωση του βλεννογόνου του ή από ουλίτιδα, πυόρροια, φλόγωση ή διαπύηση των ούλων, οπότε η αιτία είναι προφανής.

Η τερηδόνα των δοντιών

Είναι μια από τις συχνότερες αιτίες που μυρίζουν τα χνώτα. Συχνά είναι αφανής όταν δεν πονά.

Αλλοιώσεως της βλέννας της στοματικής κοιλότητας

Μερικές φορές επίσης, χωρίς καμιά ορισμένη διαταραχή, η αναπνοή  σας μπορεί να είναι στυφή το πρωί με το ξύπνημα, λόγω αλλοιώσεως της βλέννας της στοματικής κοιλότητας κατά τη νύχτα. Ξεπλύματα λεπτολόγα της στοματικής κοιλότητας ακριβώς πριν της κατακλίσεως αρκούν να εξαλείψουν αυτό το μειονέκτημα.

Ο λαιμός σας

Η κυνάγχη, η αμυγδαλίτιδα αντανακλούν στην αναπνοή, αλλά τ’ αποτελέσματα εξαλείφονται μαζί με την αιτία.

Δυσκολότερο να αποκαλυφθούν είναι οι σπασμοί των αμυγδαλών. Σε μερικά νευρικά άτομα, κατά την ώρα της καταπόσεως προκαλούνται σπασμοί, που εγκλείουν μέσα στις αμυγδαλές λεπτότατα κομματάκια τροφών. Αυτά παραμένουν εκεί περισσότερο από ότι πρέπει  και μυρίζουν.

Το στομάχι σας

Η πτώση ή η αεροφαγία διευκολύνει την παραμονή υγρών, που δεν φεύγουν με τη φυσιολογική πέψη. Αυτά αλλοιώνονται και η τσαγκάδα τους ανεβαίνει στο στόμα.

Οι δυσπεψίες, η ατονία του στομαχιού

Οι όξινες ζυμώσεις, όταν το στομάχι σας έχει έλλειψη  από όξινες πεπτικές ουσίες για να εξουδετερώνουν τα εκατό τρισεκατομμύρια μικροβίων που ανακατώνονται κάθε μέρα και οι άλλες στομαχικές διαταραχές μπορεί να είναι αιτίες της κακοσμίας αυτής.

Το συκώτι

Η χοληδόχος κύστη, όταν δεν δουλεύουν καλά, δίδουν προπαντός με το ξύπνημα μια γεύση μετάλλου στο στόμα.

Η δυσκοιλιότητα

Εάν είναι συνήθης, προκαλεί μια σειρά δευτερεύουσες διαταραχές. Ο οργανισμός κατακρατεί διάφορες τοξίνες που πρέπει να εξαλείφονται με κάθε μέσο.

Οι αναπνευστικές οδοί

Καταλήγουν στο στόμα: μολύνσεις των βρόγχων, των πνευμόνων αντανακλούν στην αναπνοή σας.

Και πολλές άλλες αρρώστιες και αδιαθεσίες επιδρούν. Χρειάζεται επομένως η βοήθεια του γιατρού για να απαλλαγείτε από αυτή την αντικοινωνική αηδία.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε μόνες σας.

  • Πιπιλίστε παστίλιες χλωροφύλλης αντιοσμητικές.
  • Πλύνετε το στόμα σας με ελαφρό έκχυμα φύλλων καρυδιάς.
  • Μασάτε φύλλα φρέσκα δυόσμου.
  • Ροκανίζετε γαρύφαλλα.
  • Πλένετε επιμελώς τα δόντια σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.