ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου. Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου και το πρώτο που εγκαινιάζει τον ερχομό του καλοκαιριού. Ανήκει στο στοιχείο του νερού και είναι εξαιρετικά συγκινησιακό ζώδιο.

Συμβολίζει την στοργή, την ιδιοκτησία και την ανάγκη για προστασία. Η διάθεση του επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον του και διακρίνεται από μεγάλα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργεί παθητικά και με μεγάλη δεκτικότητα, γεγονός που του αφαιρεί τη δημιουργική ικανότητα στα πρακτικά ζητήματα. Δεν παύει όμως να λειτουργεί με μεγάλη ενεργητικότητα και να είναι δραστήριος ανάλογα πάντα με τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον και τη συναισθηματική του κατάσταση.

Τα συναισθήματα του δεν μπορεί να τα εγκλωβίσει ή να τα κρύψει και τον διακρίνει μεγάλη ενσυναίσθηση, γεγονός που τον βοηθά να καταλαβαίνει εύκολα τους άλλους και να γίνεται διορατικός. Οφείλει να εμπιστεύεται το ένστικτο του και τις προσωπικές του επιλογές γιατί είναι προικισμένος με ισχυρή διαίσθηση. Υιοθετώντας αυτή τη στάση ζωής, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει φάσεις που τον καταβάλει η αβεβαιότητα και ίσως  ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Οι τρεις λέξεις που εκφράζουν την προσωπικότητα του είναι: ευαισθησία, φαντασία, δεκτικότητα. Ξεχωρίζει  για την ευστροφία, την καλή του μνήμη και την ικανότητα γρήγορης ανάρρωσης όταν καταβάλλεται η σωματική του υγεία.

Αγαπά όλα τα ωραία μικροαντικείμενα, τις αντίκες, τα έντονα χρώματα και συχνά γίνεται συλλέκτης. Διακρίνεται στις ιστορικές σπουδές αλλά πολλοί διαπρέπουν καλλιτεχνικά. Το ζώδιο αυτό έχει αναδείξει πολλούς ηθοποιούς, ποιητές, συγγραφείς, μουσικούς. Ο πλούσιος ψυχικός τους κόσμος ωθεί μερικούς να ασχοληθούν και με την παραψυχολογία. Με ότι κι αν επιλέξουν να ασχοληθούν επιζητούν όλοι τους την οικονομική άνεση και ανεξαρτησία.

Η σχέση του με το άλλο φύλο διακατέχεται από μια ρομαντική διάθεση. Είναι στοργικός, σταθερός, περιποιητικός. Κάποιες φορές μπορεί να κουράζει με τη ζήλεια ή την ανασφάλεια του. Αγαπά την οικογενειακή θαλπωρή και είναι πολύ δεμένος με την οικογένεια του, γι’ αυτό οτιδήποτε συμβαίνει μέσα σε αυτήν τον επηρεάζει βαθύτατα.

Στα πιστεύω, τις ιδέες, γενικά στις απόψεις του για διάφορα ζητήματα είναι υπερβολικά σταθερός και αμετακίνητος. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει την επιχειρηματολογία του άλλου και  να αλλάξει  γνώμη παραδεχόμενος  ότι έκανε λάθος. Αντίθετα θα το βομβαρδίσει με τα δικά του επιχειρήματα μέχρι να βαρεθεί και να θέλει να δώσει τέλος στη συζήτηση. Επιθυμεί να είναι αλλά και να φαίνεται στο περιβάλλον του πάντα σωστός για να αποφύγει την αρνητική κρητική, τη γελοιοποίηση ή ακόμα και έναν υπαινιγμό ειρωνείας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Η γυναίκα Καρκίνος διακρίνεται για τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο. Έχει τεράστια υπομονή, πίστη, δημιουργική φαντασία και οξυδέρκεια. Η μεταβαλλόμενη διάθεση της κρύβεται συχνά πίσω από το γαλήνιο ύφος της κάνοντας τη να φαίνεται άλλοτε λίγο παράξενη και άλλοτε λίγο μελαγχολική.

Ο χαρακτήρας της είναι γεμάτος αντιθέσεις. Είναι δυναμική, με αντίληψη της πραγματικότητας και μεγάλη διαίσθηση, αλλά συχνά απαισιοδοξεί και καταβάλλεται από φοβίες. Είναι φιλόδοξη και ονειρεύεται να ανέβει ψηλά μέσα από την επαγγελματική της καταξίωση ή έναν πετυχημένο γάμο.

Είναι μια ταλαντούχα γυναίκα που μπορεί να μαγνητίζει τους πάντες και να τους φέρνει δίπλα της. Κάποιες φορές όμως, μέσα στην απαισιοδοξία της, νιώθει ανεπαρκής γι’ αυτό  ο σύντροφος της πρέπει να την κάνει να νιώθει ασφάλεια και να την επιβεβαιώνει συνεχώς. Της αρέσει να προστατεύεται από έναν ισχυρό άντρα κι όταν δέχεται πιέσεις μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να αντέξει κλείνεται στον εαυτό της.

Παραμένει σταθερή σε αρχές, αντιλήψεις, πεποιθήσεις και έχει υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής που δεν αποχωρίζεται εύκολα.  Δένεται συναισθηματικά με ανθρώπους και συνήθειες και απεχθάνεται τη φτώχεια και τα οικονομικά προβλήματα. Έχει ανάγκη από τη θαλπωρή της οικογένειας και των καλών φίλων και πληγώνεται όταν βάλλονται εναντίον της.

Αισθησιακή και με ερωτική διάθεση αφοσιώνεται σε έναν συναισθηματικό δεσμό και γίνεται πρότυπο σωστής συζύγου και καλής μητέρας!