Καθαρά Δευτέρα στην Δ΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Στις 2 Μαρτίου την Καθαρά Δευτέρα 2020 στην Δ΄Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2020.

Εκδήλωση με θέμα «Κούλουμα 2020» διοργανώνεται την Καθαρά Δευτέρα από την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στα πλαίσια των πολιτιστικών  δραστηριοτήτων στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Καθαρά Δευτέρα στην Δ΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην Τούμπα και θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ.. Θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην Δ΄ κοινότητα με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο τα Νησιά, τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια,  με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. Επίσης θα υπάρχει δρώμενο κατασκευής χάρτινου αετού για τα παιδιά.

Επιτροπή Πολιτισμού της Δ’ Κοινότητας

Όπως μας δήλωσε η κοινοτική σύμβουλος και συντονίστρια της επιτροπής πολιτισμού της Δ’ κοινότητας κ. Δώρα Ψωμιάδου η εκδήλωση είναι μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2020. “Η Επιτροπή Πολιτισμού της Δ΄Κοινότητας καλεί όλους τους δημότες να έρθουν να γλεντήσουν μαζί μας να κατασκευάσουμε και να πετάξουμε τους χάρτινους αετούς μας, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να γευτούμε τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.”