Καθιστικό, living room. Διακοσμήστε και ανακαινίστε το καθιστικό σας!

Οι δυνατότητες ενός χώρου όπως και ο προϋπολογισμός σας δεσμεύουν κατά την δημιουργία του κατάλληλου για τις ανάγκες σας καθιστικού ή την διαδικασία ανακαίνισης του.

Υπάρχουν όμως  πραγματικά αμέτρητες οι προτάσεις σε στυλ, χρώματα και συνδυασμούς, για να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο τις διαστάσεις και τυχόν ιδιαιτερότητες του χώρου σας.

Ανάλογα με το προϋπολογισμό σας λοιπόν προσαρμόστε τα υλικά και τα έπιπλα που χρειάζεστε  ώστε το αποτέλεσμα να είναι κατ’ αρχήν πρακτικό για την καθημερινότητά σας μέσα στο σπίτι, αλλά και αισθητικά αυτό που πραγματικά θα σας αρέσει.

Καταγράψτε τις ιδέες που έχετε ή δείτε από γνωστά περιοδικά & site, αντιγράψτε λεπτομέρειες και χρώματα. Προσαρμόστε στα «μέτρα» και τα γούστα σας προτάσεις που σε γενικές γραμμές που σας αρέσουν.

Διαλέξτε έπιπλα βασισμένοι στο μέγεθος του σαλονιού σας. Παρόλο που ένας πολύ μεγάλος καναπές προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε κάτι πιο μικρό αν ο χώρος σας είναι μικρός.

Ένα τραπέζι στο σαλόνι μπορεί να στηρίξει μόνο του το στιλ ολόκληρου του χώρου. Επιλέξετε έξυπνα ένα ιδιαίτερο coffee table και ανανεώστε το καθιστικό σας.

Τα καθιστικά που θα φιλοξενήσουν οικογένειες έχουν κι αυτά τις δυσκολίες τους:

Τι υφάσματα είναι κατάλληλα για τα παιδιά και τα κατοικίδια;

Ποιο coffee table δεν είναι επικίνδυνο για το νήπιο σας;

Πώς μπορείτε να το διακοσμήσετε έτσι ώστε να μπορείτε κι εσείς να βρείτε λίγη ησυχία;

Όταν αυτές οι ερωτήσεις απαντηθούν, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε πως θα φτιάξετε το καθιστικό σας με… στυλ! Και ναι, μπορείτε να έχετε ένα οικογενειακό και ταυτόχρονα στιλάτο καθιστικό.

Κυρίως αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά. Φτιάξτε χώρους που θα ανταποκρίνονται στις δικές σας προσωπικές απαιτήσεις.

Καθιστικό, living room