Κατσικάκι γάστρας. φτιάξουμε. Μια εορταστική, εύκολη και συγχρόνως γευστική συνταγή κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα.

Αν βρούμε κληματόβεργες είναι καλό να κόψουμε μικρά κομμάτια κληματόβεργας- όσο πλάτος έχει η γάστρα μας και να τα τοποθετήσουμε στη βάση και επάνω σε αυτές το κρέας. Έτσι το κρέας δεν μουλιάζει στα υγρά και στο λίπος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Το ψήσιμο στη γάστρα είναι ένας εύκολος τρόπος μαγειρικής. Τοποθετείς εύκολα όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και αυτό κάνει όλη τη δουλειά!
Με το σιγοψήσιμο το κρέας γίνεται πολύ μαλακό και πεντανόστιμο, ακόμη και αν το κρέας προέρχεται από μεγάλο ζώο.

Κατσικάκι γάστρας

Υλικά

  • 2-3 κιλά αρνάκι, ή κατσικάκι έως 10 κιλά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κιλά πατάτες

Κατσικάκι γάστρας

Παρασκευή συνταγής

1.  Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.

2.  Αλείφουμε με λάδι την  γάστρα και την προθερμαίνουμε στο φούρνο.

3.  Μετά από 10΄ αφού έχει κάψει τη βγάζουμε και βάζουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε οποιοδήποτε υγρό.

4.  Ψήνουμε στο φούρνο στους 220-230 βαθμούς Κελσίου. Μετά οπό 1,5 ώρα γυρίζουμε το κρέας στη γάστρα και το ψήνουμε άλλη μισή περίπου ώρα. Είναι καλύτερα να ψηθεί για 10΄ ακόμη με ξεσκέπαστη τη γάστρα για να  φύγουν τα περιττά λίπη και να σχηματιστεί μία κρούστα τραγανή.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε  το κατσίκι γάστρας με τις πατάτες του και λαχανικά. Συνοδεύουμε το κατσικάκι με κόκκινο ξηρό κρασί από τους αμπελώνες της Κεντρικής Μακεδονίας