Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους Ας απολαύσουμε ένα ελαφρύ και ντελικάτο γλυκό!

Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους . Η γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας εξισορροπείται από την υπόξινη των φρούτων του δάσους κι έτσι προκύπτει ένας ενδιαφέρον συνδυασμός . Ας απολαύσουμε ένα ελαφρύ και ντελικάτο γλυκό!

Υλικά

για το κέικ

400 γρ. Φαρίν Απ

250 ml γάλα, κρύο

300 γρ. ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Στη μύτη μια κ.γ. αλάτι

150 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

100 γρ. αποξηραμένα cranberries

100 γρ. αποξηραμένα blueberries

για το γλάσο

150 γρ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη

3 κ.σ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Κέικ λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστούμε ένα μπολ ένα μίξερ χειρός, ένα κατσαρόλι, ή ένα μπεν μαρι και μία φόρμα για κέικ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C.

για το κέικ

Στο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι ν’ αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, έπειτα τα αυγά και τέλος το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το Φαρίν Απ χτυπώντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν να υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =