Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης. Ήρθε η ώρα να ανακοινώσετε τη μεγάλη ημέρα. Την ημέρα της Βάπτισης του παιδιού σας. Τι ακριβώς θα λέει το κείμενο; Ποια γραμματοσειρά θα επιλέξετε ανάλογα με το στυλ της πρόσκλησης;

Η επιλογή των προσκλητηρίων στη βάπτιση είναι πραγματικά μεγάλος μπελάς. Σίγουρα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια τεράστια λίστα με κείμενα, πιο παιχνιδιάρικα, και να «παίξετε» με τις λέξεις πολύ περισσότερο απ’ ότι στο γάμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαμορφώσετε το κείμενο του προσκλητηρίου, ανάλογα φυσικά και με το στιλ και το ύφος που θέλετε να γίνει η βάπτιση.

Συζητήστε με το σύντροφό σας τις ιδέες σας και αφήστε τη φαντασία να σας οδηγήσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Κάποιοι επιλέγουν να έχουν ένα πλούσιο και χιουμοριστικό κείμενο, ενώ άλλοι επιμένουν απλά και κλασικά. Στην τελευταία περίπτωση, η λύση είναι απλή…

Κείμενα Βάπτισης

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας στη βάπτιση της κόρης μας/του γιου μας που θα γίνει…

Στην πρώτη περίπτωση, η γκάμα είναι τεράστια και είναι σίγουρο ότι η event planner που θα συνεργαστείτε θα σας εκπλήξει με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες.

Πολλοί γονείς επιλέγουν ένα κείμενο όπου φαίνεται ότι την πρόσκληση απευθύνει το ίδιο το μωράκι. Εδώ μπορείτε να γράψετε απλά:

Θα χαρώ πολύ να σας δω στη βάπτισή μου που θα γίνει…

ή να εμπνευστείτε ένα μικρό και πρωτότυπο κείμενο ή ποιηματάκι «γραμμένο» από το ίδιο το μωρό.

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

Για παράδειγμα:

Μου είπαν θα ’χει ήλιο, παιχνίδια και χαμόγελα. Μου είπαν θα κολυμπήσω σαν ψαράκι κι ότι θα μου χαρίσουν ένα όνομα. Τέτοια γιορτή ποιος θα την έχανε;

Έλεγα πως τη γλίτωσα, μα άσχημα τα νέα. Βάπτιση μου ετοιμάζουνε με μπόλικη παρέα. Μου είπαν δεν είναι τίποτα, ωραία θα περάσω, ρώτησα όμως και έμαθα και λέω να το σκάσω. Καλά, καλά σε ψέλνουνε, σε γδύνουν, σε λαδώνουν και στο νερό σε βάζουνε και το μαλλί σου κόβουν. Δεν ξέρω εσείς αν θα έρθετε, εγώ θα έχω φύγει, αυτήν την Κυριακή σαλπάρω για ταξίδι! Εσείς, ελάτε την Κυριακή… στον Ιερό Ναό…

Είμαι νόστιμη και ζουμερή σα φράουλα στο δάσος και τ’ όνομα που θα ακουστεί είναι κρυμμένος… άσσος. Δεν ντρέπομαι να βγω γυμνή, να πέσω στο νεράκι, αρκεί να δέσω στο λαιμό χρυσό το σταυρουδάκι.

Μου είπε η νονά σα βαπτιστώ και πάρω ονοματάκι πως θα μου πάρει κράνος & στολή και ένα μηχανάκι. Γι’ αυτό ας μην αργήσουμε να κάνω το μπανάκι, νονά το αποφάσισα θα πάρω μηχανάκι!

Είμαι ένα μικρό μωράκι που δεν έχει ονοματάκι ήρθε η καλή νονά και θα με κάνει μια θεά! Θα έχω όνομα ωραίο κι ένα ντύσιμο μοιραίο!

Μ’ ένα χαμόγελο πλατύ στην εκκλησιά θα μπω να πάρω κι ένα όνομα που το έχω και καημό. Σας περιμένω όλους εκεί  γιατί χωρίς εσάς δεν έχει τόση πλάκα γυμνός να κολυμπάς!

Είμαι ένα κοριτσάκι με πολύ γλυκό μουτράκι, τοσοδούλα σαν κουκλίτσα των γονιών μου η μπουκίτσα. Έτσι με φωνάζουνε γιατί είμαι μικράκι, μα ήρθε τώρα η ώρα μου να πάρω ονοματάκι. Ιούλιο θα βαφτιστώ σα νυφούλα θα ντυθώ…

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

Η καλή μου Νεράϊδα, γέλασε πάρα πολύ που όλο μπέμπα με φωνάζουν και μου έδωσε μια ευχή… Πήγαινε να βρεις Νονό -(Νονά) να σε ντύσει στα χρυσά, τ’ όνομά σου να σου δώσει, να έχεις όλα τα καλά!!! Γι’ αυτό κι εγώ σας προσκαλώ, να με δείτε στο νερό και “να ζήσεις” να ευχηθείτε, όταν από αυτό θα βγώ….. το όνομα θα’ ναι διπλό Χριστίνα & Μαρία διπλά να το χαρώ!! Σας περιμένω το Σάββατο…

Σαν νεράϊδα που πετά και χρυσόσκονη σκορπά, με χαρά ήρθα να σας πω πως είναι καιρός να βαφτιστώ. Σε ένα όμορφο ξωκκλήσι μες τα πεύκα, μες τη φύση, η γλυκεία μου η νονά μου θα μου δώσει το όνομά μου. Σας περιμένω … και ώρα … μ.μ. στον Ιερό Ναό…

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που αναφέρονται οπωσδήποτε είναι ο Ιερός Ναός, η μέρα και η ώρα που θα γίνει η βάπτιση, το όνομα των νονών και των γονιών. Αν ακολουθεί πάρτυ, μπορεί να γραφτεί στο τέλος της πρόσκλησης.

Προσκλητήρια Βάπτισης – Τεχνικές Προδιαγραφές

Αυτά λοιπόν ήταν μερικά μόνο από τα απλά κείμενα βάπτισης από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για το δικό σας ξεχωριστό προσκλητήριο.

Τώρα όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του ίδιου του προσκλητηρίου, ιδού μερικά από αυτά που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία προτού επιλέξετε το… one and only!

Το είδος του χαρτιού: πάπυρος, ακουαρέλα, ρυζόχαρτο, από ίνες βαμβακιού ή οπαλίνα. Όσο πιο χοντρό και σκληρό το χαρτί, τόσο πιο ανθεκτικό και εντυπωσιακό.
Επιλογή χρώματος: Στα κλασικά προσκλητήρια, επιλέξτε χρώματα όπως σωμών, λευκό ή μπεζ. Αν πάλι θέλετε ένα πιο ξεχωριστό προσκλητήριο, επιλέξτε δίχρωμα ή και τρίχρωμα προσκλητήρια.
Γραμματοσειρά: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Παίξτε με τα μεγέθη γραμμάτων καθώς και με τις γραμματοσειρές. Συνδυάστε δύο (π.χ. μια απλή με μια καλλιγραφική).
Το σωστό σχήμα: Τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, στρογγυλό. Μπορείτε να βρείτε κάθε πιθανό σχήμα. Οι μεγάλοι τετράγωνοι φάκελοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.
Αξεσουάρ:  Αν θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο προσκλητήριο, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε μια κορδέλα για να το δέσετε. Επιλέξτε το χρώμα που αγαπάτε και δέστε την σε φιόγκο. Τόσο απλά! Επιπροσθέτως, αν θέλετε μπορείτε να την κοσμήσετε και με πέτρες, χάντρες ή κάποιο αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα ένα γελιφιτζούρι.
Tips: Το προσκλητήριο πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους. Προσέξτε τις περιγραφές για την τοποθεσία που θα γίνει η εκδήλωση. Να σχεδιαστεί ένας μικρός χάρτης και δώστε λεπτομερείς οδηγίες.