Κορωνοϊός | κλείνουν μπαρ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η κυβέρνηση θα λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κλείνοντας αρχικά τα μπαρ, ενώ είναι υπό σκέψη να κλείσουν καφετέριες και εστιατόρια.

Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπροσώπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας. Όπως το κλείσιμο των δικαστηρίων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης.

Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες. Παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού. 

Ο καθηγητής ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν όλα τα μέτρα, αλλά και τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, κάλεσε όσους έχουν ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και να ληφθούν άμεσα. Μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων παρατηρήθηκε πως ο κόσμος συνωστίζεται σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Χωρίς να δείχνει ανησυχία και γι’ αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός κόσμου βοηθάει στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός | κλείνουν μπαρ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτή την ώρα οι συσκέψεις των επιτελείων είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα τύπου Ιταλίας για τον κορωνοϊό. Στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και καφετέριες). Το συγκεκριμένο μέτρο όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.