Κορωνοϊός : Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά – Δείτε τη βεβαίωση. Νέα δεδομένα προέκυψαν στη μετάβαση στα νησιά, καθώς λόγω του κορονοϊού θα μπορούν να ταξιδεύουν μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοί τους.

Πλέον λειτουργεί ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet. Μέσω της οποίας όσοι μένουν σε νησιά μπορούν να συμπληρώσουν τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Κορωνοϊός : Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά – Δείτε τη βεβαίωση

Για τη σχετική βεβαίωση, πατήστε ΕΔΩ

Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με την οποία για έναν μήνα από και προς τα νησιά θα ταξιδεύουν οι μόνιμοι κάτοικοί τους. Από σήμερα μέχρι τις 21 Απριλίου.

Η απόδειξη της ιδιότητας θα πιστοποιείται πριν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας ή τα σκάφη. Καθώς σε λειτουργία βρίσκεται από τα ξημερώματα η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο Taxisnet. Μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να συμπληρώσουν τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Κορονοϊός : Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά – Δείτε τη βεβαίωση

Ποιοι εξαιρούνται

Στην ΚΥΑ περιγράφονται παράλληλα οι εξαιρέσεις του μέτρου αυτού που περιλαμβάνει:

  • το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους.
  • οι υπάλληλοι του Δημοσίου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που εργάζονται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.
  • το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.
  • οι μετακινούμενοι για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης εφόσον τούτο σαφώς αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά.