ΚΡΙΟΣ 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ανήκει στο  στοιχείο της φωτιάς και συμβολίζει την επιθυμία για δράση. Ο Κριός πιστεύει  πως η ζωή ανήκει στους τολμηρούς. Έχει  ισχυρή θέληση, επιδιώκει με συνέπεια την επίτευξη των στόχων του και πιστεύει πολύ στις δυνάμεις του.

Οι τρεις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν είναι: ενθουσιασμός, πρωτοβουλία, πρωτοπορία. Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Κριού είναι ο Άρης που αντιπροσωπεύει τη φωτιά, το θάρρος και τη δράση. Έχει αρχηγικές τάσεις και του αρέσει να ξεχωρίζει. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά πως για την επιτυχία απαραίτητη είναι η γνώση και η εμπειρία, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει και λίγο καρτερικός. Στις διαφωνίες του γίνεται περίεργος και όταν θυμώνει με κάποιον χτίζει  τοίχο και γίνεται απρόσιτος.

ΚΡΙΟΣ 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου

Αγαπά τα έντονα χρώματα, τη χαρούμενη μουσική και την περιπέτεια. Λατρεύει την επαφή με τη φύση και ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό. Το σεξ και ο έρωτας παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του και νιώθει  γοητευμένος όταν οι άλλοι τον ποθούν και τον διεκδικούν ερωτικά. Μοναδικό του ελάττωμα η ζήλεια, που όταν δεν καταφέρει  να τη χαλιναγωγήσει μπορεί να τον οδηγήσει σε μοιραία λάθη.

Η γυναίκα Κριός με το διαπεραστικό βλέμμα και τη θαρραλέα στάση ζωής διακρίνεται για τη γενναιοδωρία και τη  μεγαλοσύνη της. Αυθόρμητη και παρορμητική χωρίς όμως να αφήνει πολλά περιθώρια για να την προσεγγίσεις και να την κατακτήσεις. Μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να αντέξει τη μοναξιά με μόνη συντροφιά τις ιδέες και τα όνειρα της.

Σε μια σχέση έχει αρχηγική στάση αλλά σε ύψιστο βαθμό διαπνέεται από ρομαντισμό. Μπορεί να περιμένει το γενναίο ιππότη που θα γεμίσει τη ζωή της και τα όνειρα της και τραβά συνήθως την προσοχή δυναμικών αντρών, τους οποίους είναι πανεύκολο να κατακτήσει.

Θυμώνει εύκολα, κολακεύεται με τον έπαινο, αγαπά με πάθος. Στον έρωτα δεν επιθυμεί να την καταδυναστεύεις ούτε την ενδιαφέρει να έχει τον σύντροφο της υποτελή. Άλλωστε για να βρίσκεται δίπλα σε ένα άντρα πρέπει να νιώθει υπερήφανη γι’ αυτόν. Είναι απαιτητική στον έρωτα και μέσα στο γάμο της, όμως παρά τις ευαισθησίες της δε θα τα βάψει μαύρα  για μια χαμένη αγάπη. Ξέρει να κερδίζει αλλά και να χάνει χωρίς μιζέρια και κλαψουρίσματα και να προχωρά παρακάτω!