Λευτέρης Ψωμιάδης μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων. Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλός στην 6η Δημοτική Κοινότητα, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

“Σημασία δεν έχει τι θέλω εγώ να κάνω, αλλά τι θέλεις εσύ να γίνει! ”

Λευτέρης Ψωμιάδης

Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας, ίσως με τον νεαρότερο, υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο της 6ης  δημοτικής κοινότητας της  Αθήνας, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Λευτέρης  Ψωμιάδης:

Πρέπει οι πολιτικοί να μάθουν να ακούνε και να ακούνε και ξανά να ακούνε, τους πολίτες. Οι πολιτικές ομιλίες δεν έχουν καμιά αξία όταν περιέχουν τα «Θέλω» του πολιτικού, χωρίς την γνώση και την κατανόηση των προβλημάτων των πολιτών. Το μεγαλύτερο παράπονο των ανθρώπων είναι ότι οι πολιτικοί που τους αντιπροσωπεύουν δεν τους καταλαβαίνουν, οπότε χάνεται και η ελπίδα να τους δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα τους.

Σας ενδιαφέρει η ενασχόληση με την πολιτική;

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά web- developer (προγραμματιστής) και θέλω να ασχολούμαι με την επιστήμη μου ψάχνοντας νέες εφαρμογές, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη αλλά και προς διευκόλυνση των επαγγελματιών, που τα τελευταία χρόνια, η κρίση τους έχει αποδυναμώσει.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις δημοτικές εκλογές;

Είναι ευθύνη όλων μας  η ενασχόληση με τα κοινά γιατί αφορά την ποιότητα ζωής μας και την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε και να κάνουμε κριτική από τον καναπέ. Η γειτονιά μας είναι και προσωπική μας υπόθεση.

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Εμπιστεύομαι τους νέους ανθρώπους, αλλά επιπλέον ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με απόλυτη επιτυχία.

Σας προβλημάτισε κάτι πριν πάρετε την τελική σας απόφαση;

Δεν με προβλημάτισε τίποτα γιατί στην 6η δημοτική κοινότητα μεγάλωσα αλλά και ζω μέχρι σήμερα. Γνωρίζω τους ανθρώπους και με γνωρίζουν κι αυτοί. Συναντιόμαστε καθημερινά στον φούρνο, στο ψιλικατζίδικο, στο καφέ κ.α. Μιλάμε, τους ακούω και ξέρω τις αγωνίες τους και ότι τους απασχολεί. Αντιλαμβάνεστε ότι και μετά τις εκλογές θα με συναντούν στον δρόμο…

Μετά τις εκλογές είστε σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των δημοτών σας;

Ναι, είμαι απόλυτα σίγουρος. Στο σημείο αυτό να αναφέρω πώς, όταν μου έγινε η πρόταση, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή αλλά αμέσως, αντιλήφθηκα και την τεράστια ευθύνη στο να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των δημοτών μας. Ο Κώστας Μπακογιάννης όμως έχει ένα πλήρως ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε δημοτικής κοινότητας. Έτσι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη ημέρα και είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά.

Ως εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Πρώτα από όλα να μην σταματήσω να έχω άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους της γειτονιάς μας – τους δημότες μας. Από κει και πέρα είμαι πρόθυμος να συμβάλω και να συμμετέχω σε όποιον τομέα μου ζητηθεί. Ασφαλώς είμαι έτοιμος να διατυπώσω και νέες, δικές μου προτάσεις γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και οι ανάγκες μπορεί να διαφοροποιηθούν.

Ένα μήνυμα για τους δημότες σας;

Να με στηρίξουν με την ψήφο τους για να έχω τη δύναμη να τους εκπροσωπήσω. Με τον Κώστα Μπακογιάννη και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας, είμαστε δυνατή ομάδα και όλοι μαζί μπορούμε, αλλά και θέλουμε, να πάμε την Αθήνα Ψηλά, ξεκινώντας από τις γειτονιές μας!!!

Λευτέρης Ψωμιάδης μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων

Δημοσιογράφος, Στέφανος Σιμωτάς