Mαλεμπί : Φίνο, μεταξένιο, ανατολίτικο γλυκό το Μαλεμπί του Νερού. Μια υπέροχη και αθώα κρέμα σχεδόν παιδική, με έντονους τους τόνους των αιθέριων αρωμάτων και με πολύ δροσερή γεύση, αφού γίνεται με νερό!
Mαλεμπί
Το ροδόνερο είναι το χαρακτηριστικό της συνταγής, αυτής της υπέροχης γαλατένιας κρέμας, που την απολαμβάνουμε δροσερή το καλοκαίρι και σχεδόν ζεστή το χειμώνα.
Τριανταφυλλένιο, πολίτικο μαλεμπί, πασπαλισμένο με άχνη και ροδόνερο, σε αυθεντική ανατολίτικη συνταγή
Υλικά
- 7 φλ. γάλα πλήρες (1.750 lt)
- 1 φλ. νερό (250 ml)
- 90 γρ. νισεστέ (ριζάλευρο)
- 90 γρ, Corn flour
- ½ φλ. ζάχαρη (125 ml)
- 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- ζάχαρη άχνη
- ροδόνερο
Μαλεμπί
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το νισεστέ με το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το γάλα (κρύα) ανακατεύουμε με σύρμα και από αυτό κρατάμε 2 φλυτζ. χωριστά σε μπολ, όπου διαλύετε το μίγμα τους (νισεστέ+κορν φλάουρ).
Ζεσταίνουμε το αραιωμένο γάλα της κατσαρόλας στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μίγμα νισεστέ-κόρν φλαουρ λίγο-λίγο ανακατεύοντας.
Βράζουμε το μίγμα του γάλακτος για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μην σβολιάσει και να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Αδειάζουμε το μαλεμπί σε γυάλινο σκεύος ελαφρά βρεγμένο, απλώνοντάς το ομοιόμορφα, ή σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Σερβίρισμα
Προσθέτουμε ροδόνερο και άχνη ζάχαρη ή ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.