O Μιχαήλ Χάλαρης, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής μας αναλύει τις απόψεις του αλλά και τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί για την θέση της γυναίκας στην Ελληνική Κοινωνία.

Περιεχόμενα
Το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωτοπόρο στην ισότητα των γυναικών  από την δεκαετία του ογδόντα. Σήμερα πιστεύετε ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός και η γυναίκα έχει τη θέση που της αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία ή υπολείπονται κι άλλα να γίνουν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και ποια είναι αυτά;Πώς κρίνετε σήμερα τη γυναίκα ψηφοφόρο σε σχέση με τον άνδρα; Σε τί πιστεύετε διαφέρουν τα κριτήρια επιλογής τους;Η γυναίκα έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις, ακόμη και στην πολιτική. Θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο της;Η Ελληνική οικογένεια πόσο έχει αλλάξει; Έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο ή οι μοντέρνες απόψεις έχουν χαλαρώσει τους δεσμούς τηςΗ Ελληνική οικογένεια περνάει κρίση σε όλα τα επίπεδα. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει σχέδιο για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας και ποιο είναι αυτό;Μιχαήλ Χάλαρης, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα ΑλλαγήςΜιχαήλ Χάλαρης, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα ΑλλαγήςΑναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωτοπόρο στην ισότητα των γυναικών  από την δεκαετία του ογδόντα. Σήμερα πιστεύετε ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός και η γυναίκα έχει τη θέση που της αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία ή υπολείπονται κι άλλα να γίνουν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και ποια είναι αυτά;

Πράγματι ήταν πρωτοπόρο τη δεκαετία του ογδόντα σε μια σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, έκανε ένα σημαντικό μεταπολιτευτικό έργο, που θα πρέπει να σταματήσει η θεώρησή του ως αυτονόητου. Να υπενθυμίσουμε την κατάργηση του θεσμού της προίκας, , την ισότητα των φύλων, τη διατήρηση του πατρώνυμου , την δυνατότητα διεξαγωγής  πολιτικού γάμου κ.α.  Σήμερα η γυναίκα έχει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία, αν και η συμμετοχή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων ως ποσοστό παραμένει χαμηλό και δε βλέπουμε συχνά γυναίκες στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας.

Πώς κρίνετε σήμερα τη γυναίκα ψηφοφόρο σε σχέση με τον άνδρα; Σε τί πιστεύετε διαφέρουν τα κριτήρια επιλογής τους;

 Σε μελέτες που έχουν γίνει τα κριτήρια επιλογής των δυο φύλων δεν έχουν και μεγάλες διαφορές. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι όμορφοι άνθρωποι έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε καλύτερες θέσεις εργασίας και οι όμορφοι πωλητές πετυχαίνουν υψηλότερους τζίρους. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ισχύει και στην πολιτική κυρίως για τους άντρες ψηφοφόρους, ενώ με μικρή διαφορά στη γυναίκα το πρώτο είναι ο βαθμός αναγνωρισιμότητας των πολιτικών και το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Η γυναίκα έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις, ακόμη και στην πολιτική. Θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο της;

Φυσικά και η γυναίκα έχει καταλάβει σημαντικές θέσεις σε όλους τους χώρους, ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο της και σύμφωνα με όσα έχει πει η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ …”εμείς οι γυναίκες τα καταφέρνουμε πάντα, γιατί ξέρουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να χτίζουμε σχέσεις, να βάζουμε στόχους, να επιλύουμε προβλήματα, να εμπνέουμε, να παρακινούμε να συνεργαζόμαστε και εξισορροπούμε. Ξέρουμε τι σημαίνει αφοσίωση ευθύνη και ενότητα”.

Η Ελληνική οικογένεια πόσο έχει αλλάξει; Έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο ή οι μοντέρνες απόψεις έχουν χαλαρώσει τους δεσμούς της

Οι αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής οικογένειας, αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός Στη μεταβαλλόμενη διαρκώς κοινωνία μας η οικογένεια αγωνίζεται να προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίσει με τις νέες συνθήκες και τα νέα ήθη. Είναι πλέον γεγονός ότι οι παραδοσιακές μορφές χάνουν έδαφος. Έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα, όπως η αύξηση μονογονεϊκών οικογενειών στις αστικές κυρίως περιοχές, υπογεννητικότητα, βία, διαζύγια, άγαμες μητέρες, μοναξιά, κατάθλιψη, κάνοντας ολοφάνερη την κρίση της Ελληνικής οικογένειας. Αναμφισβήτητα η οικογένεια βρίσκεται στο κέντρο του ευρύτερου συνόλου της ανθρωπότητας και πρέπει να λειτουργεί σωστά γιατί οι προβληματικές οικογένειες συντελούν σε μια προβληματική κοινωνία.

Η Ελληνική οικογένεια περνάει κρίση σε όλα τα επίπεδα. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει σχέδιο για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας και ποιο είναι αυτό;

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με διευκολύνσεις τόσο στην ανατροφή των παιδιών όσο και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος καθιερώνοντας Εθνικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό, Κοινωνική επιταγή για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας, Στεγαστική συνδρομή, Δικαιώματα πολυτέκνων στους τριγενούς οικογενειακά επιδόματα. και λύσεις στην ανεργία που συμβάλλει καταλυτικά στα προβλήματα.  Στόχος μας η σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Μιχαήλ Χάλαρης, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής

Για τα Νοικοκυριά: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Για τα νέα ζευγάρια.

200 ευρώ τον μήνα επί 3 χρόνια για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (ανεξάρτητα από το οικογενειακό επίδομα).

Κάλυψη όλων των παιδιών από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Για τους αδύναμους:

Αξιοπρεπές Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και μέτρα ένταξης των φτωχών και κοινωνικά ασθενέστερων.

Επέκταση των ανοικτών Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων και αναβάθμιση της Βοήθειας στο σπίτι.

Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.

Για τους Συνταξιούχους: Νέο ΕΚΑΣ. Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα τα 700 ευρώ για το ζευγάρι.

Μιχαήλ Χάλαρης, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής

Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενιαίο καθολικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κέντρα Υγείας σε όλους τους Δήμους και Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες.

Στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων. Πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών.

Σύσταση ειδικών κέντρων για τη διαχείριση των χρόνιων Νοσημάτων.

Και όλα τα ανωτέρω γιατί η ελληνική οικογένεια αποτελεί το βασικό κύτταρο της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης και επιβάλλεται να αναγνωρίζεται ως θεσμός με πρωτεύοντα ρόλο.

Στέφανος Σιμωτάς