Μυδοπίλαφο Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή πιλαφιού με μύδια. Όλη η θάλασσα στο πιάτο σας
Υλικά
- 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
- 3 φλιτζάνια νερό
- λίγο άνιθο
Παρασκευή
- Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.
- Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κέλυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το ζουμί.
- Ξεπλένουμε τα μύδια καλά για να φύγει η άμμος.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να «αχνιστούν» δηλαδή να εξατμιστεί το νερό τους.
- Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
- Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο, Το συνοδεύουμε με ένα ποτήρι τσίπουρο η ούζο