Μυδοπίλαφο Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή πιλαφιού με μύδια. Όλη η θάλασσα στο πιάτο σας 

Υλικά

  • 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • λίγο άνιθο

Παρασκευή

  1. Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.
  2. Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κέλυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το ζουμί.
  3. Ξεπλένουμε τα μύδια καλά για να φύγει η άμμος.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  6. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να «αχνιστούν» δηλαδή να εξατμιστεί το νερό τους.
  7. Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σοτάρουμε.
  8. Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
  9. Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.

Σερβίρισμα 

Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο, Το συνοδεύουμε με ένα ποτήρι τσίπουρο η ούζο