Μυστικά στην κουζίνα. Κουζίνα, ένα από τα αγαπημένους χώρους του σπιτιού! Εκεί συμβαίνουν τα σπουδαιότερα, η παρασκευή φαγητού, η συγκέντρωση της οικογένειας.

Το φαγητό μας ενώνει όλους τους ανθρώπους! Στην κουζίνα με τον καιρό, είτε από εμπειρία, είτε από τη γνώση γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι μάγειρες. Επεξεργαζόμαστε τα προϊόντα τις τροφές και τις μετατρέπουμε σε γευστικές ουσίες.  

Μυστικά στην κουζίνα που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, γευστική και σίγουρα πρακτική:

Ασπράδια αυγών:

Εάν δεν φουσκώσουν και δεν γίνονται χιονάτα κατά  το κτύπημα, οι λόγοι είναι δύο: ή τ’ αυγά δεν είναι φρέσκα ή μόλις βγήκαν  από το ψυγείο. Στην τελευταία  περίπτωση, μην τα χρησιμοποιείτε, παρά μετά από μισή ώρα. Μια πρέζα ζάχαρη σκόνη και μερικές σταγόνες λεμονιού επιτρέπουν να ανεβαίνουν εύκολα τ’ ασπράδια.

Ποτά:

Όλα τα ποτά πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα, όταν μπαίνουν στο ψυγείο.

Λάχανο:

Η δυσάρεστη μυρωδιά του εξουδετερώνεται, βάζοντας πάνω στο σκέπασμα της κατσαρόλας ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι.

Φέτες μοσχαριού: Αλευρώστε τες προτού τις τηγανίσετε.

Κρέμα:

Εάν η κρέμα σας με αυγά κόψει, γιατί την ψήσατε πολύ,  όταν κρυώσει λίγο ρίξτε την μέσα σ’ ένα μπουκάλι. Βουλώστε το και κουνήστε το δυνατά για μερικά λεπτά. Η κρέμα σας θα βγει λεία.

Κρέμα φρέσκια:

Η κρέμα κόβει μερικές φορές, όταν θέλετε να δέσετε μια σάλτσα. Ζεστάνετε την ελαφρώς μέσα σε μπαίν-μαρί, και μετά ανακατώστε την λίγο – λίγο με την σάλτσα.

Φρούτα:

Μέσα στο ψυγείο πρέπει να μπαίνουν σε κλειστά πλαστικά κουτιά.

Φασόλια:

Για να γίνουν ευκολοχώνευτα, πετάτε το πρώτο νερό έπειτα από μερικές βράσεις, και στο δεύτερο νερό ρίχνετε τρεις κουταλιές λάδι.

Κάστανα:

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα, βάλτε τα με βραστό νερό και αφήστε τα επί μισή ώρα στον ατμό.

Σταφίδες:

Έχουν τάση να πέφτουν όλες στο κάτω μέρος ενός κέικ. Εάν τις ανακατέψετε μέσα σε αλεύρι, προτού τις ανακατώσετε με τη ζύμη, θα σκορπιστούν παντού εξ ίσου.

Tag: #κουζινα #μυστικά #συνταγη #σπίτι #οικογενεια