Νυφικό πως το επιλέγω. Επιλογή του τέλειου νυφικού. Νυφούλες μας αγχωμένες για να είστε η πιο όμορφη νύφη τη μεγάλη αυτή μέρα έχετε μπλέξει. Δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και ποιο νυφικό σας ταιριάζει καλύτερα για να λάμπετε.

Όλα σας αρέσουν ή τίποτα δεν σας ικανοποιεί και νιώθετε πως ποτέ δε θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Ηρεμήστε και δείτε με πιο ξεκάθαρη ματιά την κατάσταση. Θα καταλάβετε πως η εύρεση του νυφικού σας είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από ότι φαντάζεστε.

Νυφικό πως το επιλέγω

Για να σας διευκολύνουμε λίγο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές. Αν τις ακολουθήσετε θα σας γλιτώσουν από περιττό κόπο και αγωνία.

Ποτέ μα ποτέ μη δοκιμάσετε ένα νυφικό που δεν το αντέχετε οικονομικά. Έχοντας έναν προϋπολογισμό για τα λεφτά που μπορείτε να ξοδέψετε για την αγορά ή την ενοικίασή του νυφικού σας. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αν δοκιμάσετε ένα νυφικό που δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσετε είναι πιθανό να σχηματίσετε μια ιδέα με βάση αυτό και να απογοητεύεστε εύκολα με τα υπόλοιπα που δε θα του μοιάζουν.

Επιλογή νυφικού

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν πρέπει να επισκεφθείτε ακριβούς οίκους. Αντιθέτως, το να επισκεφθείτε τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς οίκους διαφορετικής οικονομικής κλίμακας ο καθένας (έναν ακριβό, έναν μέτριο και έναν οικονομικό) θα σας βοηθήσει να δείτε τί υπάρχει στην αγορά αλλά και να αποφασίσετε ποιος από αυτούς σας ταιριάζει.

Το νυφικό που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζει στο στιλ και στα γούστα σας. Μην επιλέξετε κάποιο επειδή απλά είναι στη μόδα, καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είστε επηρεασμένες και να το μετανιώσετε αργότερα.

Παρόλο που το χρώμα του νυφικού έχει επικρατήσει να είναι το λευκό, αυτό μπορεί να μην ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Αν για παράδειγμα είστε πολύ λευκή ίσως το λευκό να σας χλωμιάζει ακόμα περισσότερο. Ενώ αντίθετα θα ταίριαζε σε μια μελαχρινή επιδερμίδα καθώς θα έκανε όμορφη αντίθεση. Αν δεν είστε σίγουρη ποια απόχρωση ταιριάζει σε εσάς, ρωτήστε τη συμβουλή του έμπειρου προσωπικού στον οίκο που έχετε επιλέξει που θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα

Επιλογή νυφικού

Επειδή η ημέρα αυτή μένει χαραγμένη στην καρδιά όχι μόνο τη δική σας αλλά και του γαμπρού καλό θα ήταν να ρωτήσετε τη γνώμη του για το πώς σας φαντάζεται να στέκεστε δίπλα του. Θέλετε να τον δείτε να λάμπει από υπερηφάνεια όταν τον πλησιάζετε στο χώρο της εκκλησίας, όχι να θέλει να τρέξει να κρυφτεί από την επιλογή σας.

Το άγχος μόνο σαν ανασταλτικός παράγοντας μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το γνωρίζετε και από άλλες καταστάσεις της ζωής σας. Μην αφήσετε λοιπόν αρνητικά συναισθήματα να σας καταβάλλουν. Αντιθέτως ζήστε κάθε στιγμή της αναζήτησης του τέλειου νυφικού με όλη σας την καρδιά και ακούστε την όταν σας πει ότι «αυτό το νυφικό φτιάχτηκε για μένα !!!».

Σιγουρευτείτε ότι οποιαδήποτε τροποποίηση χρειάζεται το νυφικό σας θα γίνει από επαγγελματία που εμπιστεύεστε για να μην έχετε τυχόν άτυχες στιγμές τη μεγάλη ημέρα.

Τέλος, ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι το μέρος που θα τελεστεί ο γάμος σας αλλά και η δεξίωση. Σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, ένα φουντωτό νυφικό θα έδειχνε παράταιρο. Ενώ ένα λιτό νυφικό θα ήταν ό,τι έπρεπε για έναν γάμο δίπλα στο κύμα.