Ο Κώστας Γαβράς ψάχνει ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιάννης Στάνκογλου θα «ντυθεί» το ρόλο του Γιάννη Βαρουφάκη στη μεταφορά του βιβλίου«Ανίκητοι Ηττημένοι»

Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάννη Βαρουφάκη, ετοιμάζει ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και αναζητεί ακόμη τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Τoν ρόλο του τέως υπουργού Οικονομικών, θα ενσαρκώσει ο Γιάννης Στάνκογλου ωστόσο τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Κ. Γαβράς τον αναζητά ακόμη.Είναι ο λόγος που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνός» το τελευταίο διάστημα, προτού επιστρέψει στο φλεγόμενο Παρίσι, παρακολούθησε παραστάσεις στην Αθήνα. Την περασμένη Παρασκευή είδε τη σκηνική μεταφορά του αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση «Γιούγκερμαν», στο Θέατρο Πορεία (σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου), όπου τον ομώνυμο ήρωα υποδύεται ο Γ. Στάνκογλου. Μετά το πέρας της παράστασης ο σκηνοθέτης επισκέφτηκε τα καμαρίνια, όπου συνεχάρη τον ηθοποιό και τον υπόλοιπο θίασο.

Με τον πρωταγωνιστή ωστόσο είχαν γνωριστεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Έπειτα από πρόσκλησή του πήραν μαζί πρωινό στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». «Εκεί συζητήσαμε για πολιτική και σινεμά» λέει στο «Έθνος» ο Γ. Στάνκογλου, δηλώνοντας «μεγάλος θαυμαστής» του Κ. Γαβρά και των ταινιών του, ξεχωρίζοντας ειδικότερα το «Ζ», το«Τσεκούρι» και το «Μad City». Και ο σκηνοθέτης είχε πάντως δει ταινίες με τον Γ. Στάνκογλου, αλλά η υποψηφιότητά του για τον ρόλο του Γ. Βαρουφάκη έγινε βεβαιότητα μόλις τον είδε ως Γιούγκερμαν πάνω στη σκηνή. «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του. Είμαστε σε επικοινωνία και σε διαδικασία γνωριμίας.Είναι πάντως ένας άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για το σινεμά» προσθέτει ο Γ. Στάνκογλου.