Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου. Θέλοντας να μας θυμίσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη το 1857. Έγινε σαν  φόρος τιμής σε αυτές τις γυναίκες που ενωμένες αγωνίστηκαν  για την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αλλαγή της κοινωνικής τους θέσης. Είναι ο λόγος που γιορτάζεται Παγκοσμίως.

Σε κάποιες χώρες ο στόχος  επιτεύχθηκε ως κάποιο σημείο σε άλλες πάλι δεν άλλαξε τίποτα και ακόμα διάφορες οργανώσεις ανά τον κόσμο  προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα ώστε να θεωρείτε η γυναίκα ισάξια με τον άνδρα.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Στη χώρα μας, μέσα στα χρόνια, η  γιορτή αυτή έχει αλλάξει λίγο χαρακτήρα. Θεωρείτε η μέρα που γιορτάζουμε απλώς την ύπαρξη της γυναίκας όπου οι άντρες προσφέρουν λουλούδια, δώρα και οι γυναίκες την περιμένουν πως και πως για να βγαίνουν και να διασκεδάσουν.

Ίσως όλοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια μέρα για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα, κάνοντας την μια εμπορική γιορτή σαν τις άλλες, χάνοντας όμως έτσι την αληθινή έννοια της ημέρας. Λες και είμαστε γυναίκες και αξίζουμε μόνο αυτή τη μέρα. Γεννάμε τα παιδιά μας, φροντίζουμε την οικογένεια, δουλεύουμε και είμαστε εκεί για τους άντρες για ότι χρειαστούν. Θα έπρεπε να είναι μια καθημερινή ημέρα καθώς χρειάζεται να μας αγαπάνε, να μας τιμάνε και να σέβονται κάθε ημέρα του χρόνου. Ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν στη ζωή και ως φύλο και ως άτομο(ανεξαρτήτου φύλου) είναι σημαντικός.

Οι γυναίκες δεν είμαστε  ανώτερες από τους άντρες αλλά ούτε και κατώτερες. Είμαστε  ισάξιες και πορευόμαστε μαζί, γυναίκες-άνδρες, δίπλα-δίπλα συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε ο ένας χωρίς τον άλλον. Το κάθε φύλο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αρκεί να τα βρούμε, να τα αποδεχτούμε και να κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί για έναν κόσμο όπου όλοι θα συνυπάρχουμε αρμονικά και θα ζούμε ευτυχισμένοι.

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ