Περιποίηση χεριών. Νιώθετε τα χέρια σας σκληρά και αφυδατωμένα; Συνήθως το κρύο ενισχύει αυτή την κατάσταση αλλά όχι μόνον. Υπάρχει ένα σύνολο πραγμάτων που πρέπει να προσέχετε για να προστατέψετε τα χέρια σας.

Εκτός από το λαιμό, τα χέρια είναι ένα ακόμα σημείο που «προδίδει» την ηλικία σου. Γι’ αυτό και η περιποίηση χεριών είναι τόσο must όσο και η φροντίδα και προστασία που δείχνεις και στο πρόσωπό σου!

Τα χέρια μας είναι ακόμα πιο ευάλωτα στο χρόνο, καθώς εκτίθενται καθημερινά στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου χωρίς προστασία. Όπως, επίσης, καταπονούνται με τις δουλειές και τη χρήση αντισηπτικών σαπουνιών και απορρυπαντικών. Για το λόγο αυτό πρόσφερε την απαραίτητη ενυδάτωση και προστασία τους.

Περιποίηση χεριών

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο το συχνό πλύσιμο επιβαρύνει την κατάσταση των αφυδατωμένων χεριών. Ασφαλώς και η καθαριότητα προέχει πάνω από όλα, αλλά επιλέξτε σαπούνι με ουδέτερο pH, φιλικό προς την επιδερμίδα, καλό σκούπισμα με την πετσέτα και μην αμελείτε  στη συνέχεια τη χρήση κάποιας ενυδατικής κρέμας.

Να γνωρίζετε πως το ph του δέρματος αλλάζει  με το συχνό πλύσιμο, ειδικά με σκληρό νερό ή  σε επαφή με χλώριο. Προκαλεί απώλεια της υγρασίας από τα κύτταρα του δέρματος  και το αφήνει  ερεθισμένο ή κοκκινισμένο.

Υπάρχουν όμως πολλές εργασίες μέσα στο σπίτι που προϋποθέτουν να μένουν τα χέρια σας για πολύ ώρα μέσα στο νερό, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή και άλλες που τα φέρνουν σε επαφή με χλωριούχα σκευάσματα. Φροντίστε λοιπόν  να τα προστατεύετε με πλαστικά γάντια.

Αν αυτές οι τόσο απλές συμβουλές σας γίνουν καθημερινή συνήθεια θα ξεχάσετε για πάντα τα σκληρά και αφυδατωμένα χέρια!