Ποια είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρα για γυμναστική. Μισή ώρα την ημέρα γυμναστική, είναι αρκετή για να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση, η υγεία και η φυσική μας κατάσταση. Είναι γνωστό ότι κάποιοι από εμάς είναι «πρωινοί» τύποι και κάποιοι άλλοι «βραδινοί».

Ποιος είναι ο παράγοντας που επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι; Πρόκειται για τον κιρκαδικό ρυθμό, ο οποίος μεταξύ άλλων καθορίζει και το ποια είναι η καλύτερα ώρα για γυμναστική!

Ο κιρκαδικός ρυθμός (circa=γύρω diem=”ημέρα), δηλαδή ο ρυθμός κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Επηρεάζει τη θερμοκρασία του σώματός μας (χαμηλότερη το πρωί σε σχέση με το απόγευμα), την πίεση του αίματος (χαμηλότερη την νύχτα και αυξάνει πριν το πρωινό ξύπνημα), τους μυς (πιο δυνατοί το απόγευμα), τα επίπεδα ορμονών, τον καρδιακό ρυθμό κ.ά. 

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, διαπιστώθηκε ότι, αν και οι κιρκαδικοί ρυθμοί είναι έμφυτοι, μπορούμε να τους επαναφέρουμε με βάση τις συνήθειές μας.

Για καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να κάνουμε γυμναστική;

Το πρωί είναι η πιο κατάλληλη ώρα για γυμναστική.  Όταν γυμναζόμαστε το πρωί έχουμε αποκτάμε μεγαλύτερη και περισσότερη ευεξία , ενέργεια. 

Μειώνει την επιθυμία για φαγητό και καίμε περισσότερες θερμίδες από οποιοδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.  

Μελέτες αναφέρουν, πως η ίδια γυμναστική σε διάρκεια και ένταση το πρωί, είναι πιο αποτελεσματική, από το απόγευμα, αλλά και από το βράδυ! 

Βγάζουμε αποβραδίς τα ρούχα του γυμναστηρίου, προγραμματίζουμε τι θα φάμε για πρωινό, και ποιο είδος άσκησης θα ακολουθήσουμε και ξεκινάμε.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρα για γυμναστική

Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή  η πρωινή γυμναστική θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής μας. Θα μας φτιάξει ένα όμορφο και σμιλεμένο κορμί!

Να θυμάσαι ότι άσκηση είναι οποιοδήποτε είδος σωματικής δραστηριότητας που αυξάνει την καρδιακή μας συχνότητα για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε φορά. Γυμνάσου λοιπόν, γιατί κάνει καλό!