Η ζέστη μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό, τόσο την εμπειρία της μητέρας όσο και την ευεξία του μωρού.

Κατανοώντας τις επιπτώσεις της ζέστης στον θηλασμό, μπορείτε να λάβετε κατάλληλα μέτρα για να διατηρήσετε την άνεση και την υγεία και των δύο.

Πώς επηρεάζει η ζέστη τον θηλασμό;

Ορισμένοι τρόποι που η ζέστη μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό περιλαμβάνουν:

Ενυδάτωση:

Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρασίας και εφίδρωσης τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό.

Είναι σημαντικό να προσέχετε να είστε ενυδατωμένη, και να προσφέρετε στο μωρό να θηλάζει συχνά, έτσι ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και υγρασία.

Σωστός χώρος θηλασμού:

Εάν θηλάζετε σε δημόσιους χώρους ή σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες, επιλέξτε μια δροσερή και αεριζόμενη τοποθεσία για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το μωρό σας είστε άνετοι.

Μείωση του ενδεχόμενου ερεθισμού:

Κατά τη διάρκεια της ζέστης, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν ερεθισμοί στο δέρμα τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό.

Σε περίπτωση που ο ερεθισμός επηρεάζει το μωρό, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο σας για συμβουλές.

Αναζήτηση άνεσης κατά τη διάρκεια του θηλασμού:

Η μητέρα θα πρέπει να επιλέγει ρούχα που είναι άνετα και επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση για τον θηλασμό, ώστε να μπορεί να προσφέρει το μωρό της να θηλάζει εύκολα, χωρίς πολλά εμπόδια.

Κατανόηση της ανάγκης για επιπλέον θρέψη:

Το μωρό μπορεί να εκδηλώνει αυξημένη πείνα κατά τη διάρκεια της ζέστης, επειδή απώλεια υγρασίας μπορεί να τον κάνει να πεινάει περισσότερο.

Επιτρέψτε στο μωρό σας να θηλάζει συχνότερα αν αισθάνεται ανάγκη, και ενδεχομένως να χρειαστεί να προσφέρετε επιπλέον θρέψη, όπως υγρά, σε περίπτωση που το ζητάει.